Велика Британія ввела санкції проти росіян та іранців за удари по інфраструктурі України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Велика Британія ввела санкції проти росіян та іранців за удари по інфраструктурі України

Велика Британія ввела санкції проти росіян та іранців за удари по інфраструктурі України
Джерело:  online.ua

Велика Британія оголосила про новий пакет санкцій, націлених на високопоставлених російських командирів, а також на іранських бізнесменів і офіційних осіб, які беруть участь у виробництві або постачанні безпілотників Росії.

Джерело: сайт  британського уряду

Британія оголосила нові санкції проти РФ та Ірану

Під санкції потрапили 12 старших командирів російських військових сил, у тому числі підрозділів, причетних до ракетних атак на українські міста.

Генерал-майор Роберт Баранов, якого розслідування Bellingcat ідентифікувало як командира підрозділу, відповідального за програмування та націлювання російських крилатих ракет, також включили у список санкцій, - зазначили в уряді Британії.

9 грудня США оприлюднили інформацію, яка свідчить про те, що Іран став одним із головних військових спонсорів Росії.

Іран відправив сотні безпілотників до Росії, порушивши свої міжнародні правові зобов’язанння.

БПЛА використовувалися для нападу на критичну інфраструктуру України та вбивства мирних жителів.

Нові санкції Британії також стосуються осіб, які сприяють виробництву цих безпілотників, зокрема співвласника та керуючого директора MADO, компанії, яка відповідає за виробництво двигунів для безпілотників, які Росія використовувала в Україні.

Іранський режим усе більше ізольований перед обличчям оглушливих закликів до змін з боку власного народу та укладає мерзенні угоди з Путіним у відчайдушній спробі вижити. Путін хоче зламати дух України, але йому це не вдасться. Україна переможе, і Україна відбудується, - сказав міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?