У США оцінили вплив санкцій на здатність Кремля продовжувати війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

У США оцінили вплив санкцій на здатність Кремля продовжувати війну проти України

У США оцінили вплив санкцій на здатність Кремля продовжувати війну проти України
Джерело:  online.ua

За словами керівниці Мінфіна США Джаннет Йеллен, аналітики та експерти її відомства ретельно вивчають вплив санкцій на економіку РФ та фіксують спроби Кремля обійти ці санкції, які руйнують військовий потенціал кремлівської агресії проти України. 

Джерело:  CBS

Як санкції США та інших західних партнерів України руйнують потенціал РФ для продовження агресії

Як зазначила міністр фінансів США, припинення розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України є найкращим порятунком для світової економіки.

Ми робимо все можливе, щоб довести цю війну до кінця. Звичайно, ми надаємо чималу допомогу Україні, як військову, так і економічну, - підкреслила Йеллен. 

Автори матеріалу зазначають, що саме Мінфін США, а аж ніяк не Пентагон чи Білий дім, контролюють запровадження та виконання більше тисячі санкцій, введених проти банківськоЇ, енергетичної та військової сфер в економіці РФ після розв'язання Кремлем злочинної війни проти України.

Частина фінансової війни проти Росії ведеться через закриті двері Міністерства фінансів в приміщеннях, званих безпечними ізольованими інформаційними центрами або SCIF (sensitive compartmented information facility), - зазначається у матеріалі.

Координатором антиросійських санкцій виступає заступник голови Мінфіну США Уоллі Адейемо.

Ми можемо переглядати розвіддані щодо спроби РФ ухилитися від наших санкцій. Також ми бачимо розвіддані про те, що потрібно РФ для продовження війни в Україні. Здатність Росії забезпечувати свої збройні сили дуже сильно підірвана санкціями та експортним контролем, - зазначив Адейемо.

Між тим офіційний представник МЗС Ірану Насер Канані Чафі зробив чергову цинічну заяву щодо поставок іранських дронів та ракет до окупаційної армії РФ.

Співпраця Ірану з Росією заснована на спільних інтересах двох країн і не спрямована проти будь-якої третьої країни, - цинічно заявив іранський дипломат.

Він підкреслив, що заяви про нібито будівництво його країною безпілотних літальних апаратів на території РФ та закупівлю Москвою ракет у Тегерана є "політично мотивованими і зроблені сторонами, які постійно надають зброю одній із сторін конфлікту, що сприяє її продовженню".

Позиції Ірану неодноразово озвучувалися. Ми не є стороною конфлікту в Україні і вважаємо, що дипломатичне рішення - це шлях до його припинення, і ми неодноразово наголошували на тому, що не відправляли зброю жодній із сторін, - брехливо заявив Чафі.

За словами представника Головного управління військової розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, в РФ продовжують виготовляти високоточні ракети для подальших масованих ракетних атак по Україні.

Зокрема, Скібіцький у коментарі журналістам видання New York Times зазначив, що військова промисловість країни-агресора дозволяє виробляти близько 40 високоточних ракет на місяць.

За його словами, Росія змогла виробити 240 точних крилатих ракет Х-101 і близько 120 крилатих ракет морського базування "Калібр" з початку повномасштабної війни проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?