В ЄС готують санкції проти культурних діячів РФ за підтримку кремлівської війни проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС готують санкції проти культурних діячів РФ за підтримку кремлівської війни проти України

В ЄС готують санкції проти культурних діячів РФ за підтримку кремлівської війни проти України
Джерело:  online.ua

в ЄС готують санкції проти низки діячів сфери культури РФ за підтримку розв'язаної Кремлем війни проти України, серед яких, зокрема, відомі співаки, артисти, телеведучі та письменники.

Джерело:  Euobserver

Що відомо про нові санкції ЄС проти кремлівських культурних агентів впливу 

Зазначається, що у проекті числяться популярні російські телеведучі Борис Корчевников і Марина Євгеніївна Кім, співак Григорій Лепс, а також письменники Дмитро Пучков (Гоблін), Микита Міхальов і Сергій Міхєєв.

У документах ЄС, пов'язаних із причинами запровадження санкцій вказується, що Корчевников публікує коментарі в соцмережах, які "асоціюють Захід і Україну з безбожництвом і дияволом". Міхєєв говорить про "необхідність "денацифікації" та "демілітаризації" України" та пропагує "ідеологію "русского мира".

Зазначається, що ЄС планує заморозити активи та заборонити видачу віз чотирьом членам родини Ковальчуків, які володіють ЗМІ та компаніями соціальних мереж і мають стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним.

Повідомляється, що одна з них, Тетяна Ковальчук, є третьою найбагатшою жінкою Росії зі статками 600 млн доларів і співвласницею гірськолижного курорту поблизу Санкт-Петербурга в Росії, "де донька Путіна святкувала своє весілля".

Також до відповідальності хочуть притягнути п'ятьох керівників російських телекомпаній Рен ТВ і ТВ-Новости.

Активи державних медіахолдингів ВГТРК і Національної медіагрупи, державного мовник АНО ТВ-Новости і Фонда стратегічної культури в Москві, які ЄС описує як прикриття зовнішньої розвідки СВР Росії, мають заморозити у Євросоюзі.

А трьох російських каналів - НТВ/НТВ "Мир", "Россия 1" і РЕН ТВ - позбавлять ліцензії на мовлення в країнах ЄС.

У документах ЄС йдеться, що зазначені російські ЗМІ були винні в "серйозному спотворенні та маніпулюванні фактами" з метою виправдання війни проти України та дестабілізації країн ЄС, що становить "суттєву та пряму загрозу громадському порядку та безпеці Союзу".

Також повідомляється, що у списку санкцій дві дочки та двоюрідна сестра "глави" Чечні Рамзана Кадирова та десятки другорядних міністрів уряду, депутатів, сенаторів, губернаторів регіонів, військових і чиновників.

Вони також включають економічні заходи - ембарго на інвестиції в російський гірничодобувний сектор, заборону на продаж технологій подвійного призначення 169 російським компаніям і заморожування активів Московського кредитного банку і Далекосхідного банку.

При цьому деталі нових санкцій все ще можуть бути змінені під час переговорів міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі в понеділок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?