Російська субмарина запустила крилату ракету в Японському морі
Категорія
Події
Дата публікації

Російська субмарина запустила крилату ракету в Японському морі

Російська субмарина запустила крилату ракету в Японському морі
Джерело:  online.ua

Російська субмарина запустила ракету Калібр з Японського моря в берегову ціль з відстані більше 1000 км.

Джерело: Reuters

Російська ракета вразила берегову ціль під час тестового запуску

Ракету запустили з субмарини Петропавловськ-Камчатський, що належить до Тихоокеанського флоту.

Навчання включало таємне переміщення субмарини та підтримку з боку військових кораблів, літаків і безпілотників.

Субмарина Петропавловськ-Камчатський є однією з найтихіших у світі, її ввели у використання у 2019 році. У 2016 році РФ розмістила три підводні човни з ракетами Калібр у Криму, вони можуть вражати об’єкти на території України.

Запуск ракети проходив біля території, що є предметом суперечки між Японією та Росією.

Російська суперечка з Японією за Курильські острови

Японія претендує на контрольовані Росією південні Курильські острови в сусідньому Охотському морі, які Токіо називає Північними територіями в територіальній суперечці, що триває з часу закінчення Другої світової війни. Тоді радянські війська захопили цю японську територію.

У 1956 році країни підписали декларацію про завершення бойових дій, проте суперечка завадила двом країнам підписати офіційний мирний договір.

Японія не визнає, що острови належать Росії.

Раніше РФ розмістила на острові Матуа, що є одним з чотирьох Курильських островів, протикорабельні ракетні комплекси, де вони несуть цілодобове чергування.

На території острова Матуа силами підрозділів матеріально-технічного забезпечення Тихоокеанського флоту розгорнуть автономне військове містечко, в якому завершено роботи з благоустрою приміщень, призначених для цілорічного несення служби та проживання особового складу.

- зазначили тоді у Тихоокеанському флоті Росії.

Японія ж виступає проти збільшення військової присутності РФ у районі Курил. Ще в жовтні прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявляв, що його уряд налаштований на укладення мирного договору та вирішення проблеми приналежності островів.

Минулого тижня Росія випробовувала іншу ракету – протичовнову. Її також було запущено в Японському морі, її завдання – ураження підводних човнів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?