Блогери спробували перетворити електромобіль Tesla на субмарину: що з цього вийшло
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Блогери спробували перетворити електромобіль Tesla на субмарину: що з цього вийшло

Блогери спробували перетворити електромобіль Tesla на субмарину: що з цього вийшло
Джерело:  online.ua

Чи можливо змусити електромобіль компанії Ілона Маска Tesla Model S пересуватися під водою, наче субмарина? Знайти відповідь на це запитання вирішили блогери та команда підтримки з популярного youtube-каналу Chillin 'with Chet.

Джерело: YouTube-канал Chillin 'with Chet.

Для досить цікавого експерименту група дослідників використала найпотужнішу і найшвидшу версію автівки від компанії - Tesla Model S у версії Plaid.

В процесі підготовки до зйомок команда підтримки обладнала зручну водойму глибиною 2 метри з контрольованими заїздом та виїздом, застосувала спецтехніку і використала всілякі засоби підстраховки.

Головна ідея щодо можливості використання Tesla Model S у якості незвичного підводного човна полягала в тому, що, на відміну від дизельних чи бензинових автівок, електромобіль не потребує для своєї роботи атмосферного кисню.

Достатньо лише переконатись у герметичності салону, механіки та можливості електричного силового рушія діяти під шаром води без замикань і пошкоджень.

Для водія навіть запасли балон з киснем і автономною подачею повітряної суміші.

Чи попливла Tesla Model S?

Коли все було готово, автівка вирушила у свою першу підводну подорож, однак…

Замість підводного човна, дослідники отримали надводний корабель. Незважаючи на вагу автівки Tesla Model S - понад 1800 кілограм, наявність повітря у салоні легко перетворило важку автівку у своєрідну повітряну бульбашку, яка так і не змогла зануритись на самісіньке дно. Tesla, як той корабель, активно використовуючи колеса, повільно догребла до протилежного берега.

Звісно, експеримент по перетворенню електромобіля в підводний човен можна вважати невдалим. Для вдалого експерименту потрібно або суттєво збільшувати вагу Tesla Model S, або монтувати спеціальні баластні танки, які потрібно заповнювати водою, як і роблять в звичайних субмаринах.

Можливо, наступного разу дослідники з youtube-каналу Chillin 'with Chet саме так і вчинять. І ми зможемо ще раз поспостерігати за тим, як автомобілі Tesla підкорюють не лише поверхню та космос, а й підводний світ нашої планети.

Читайте також:

  • Маск анонсував створення в Tesla власного людиноподібного робота.

  • В США розпочали масштабне розслідування проти компанії Tesla.

  • Tesla раптово відкликала окремі моделі електрокарів через серйозну ваду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?