Маск анонсував створення в Tesla власного людиноподібного робота
Категорія
Технології
Дата публікації

Маск анонсував створення в Tesla власного людиноподібного робота

Маск анонсував створення в Tesla власного людиноподібного робота
Джерело:  online.ua

Гендиректор компанії Tesla Ілон Маск виступив на презентації, яку присвятили ексклюзивно проєкту людиноподібного робота, який функціонуватиме на основі штучного інтелекту з використанням досвіду автопілоту електрокарів.

Джерело: The Verge

За його словами, праця над таким роботом ще триває, а прототип може бути продемонстровано “приблизно наступного року”.

Передбачається, що гуманоїда обладнають часткою апаратного й програмного забезпечення, яке використовують для створення автопілоту, що допомагає водіям Tesla.

Маск у попередні роки неодноразово звертав увагу на небезпеку, яка криється у поширенні штучного інтелекту, однак це не зупинило його від популяризації власної подібної розробки Tesla. Він стверджує, що так званий Tesla Bot має бути дружнім до людини.

Очільник Tesla ніби навіть пожартував, коли згадав, що Bot буде з такою конструкцією, яка дозволить у разі чого втекти від нього чи навіть знешкодити. Робот заввишки сягатиме трохи більше 1,7 метра й важитиме близько 57 кілограмів, а замість обличчя матиме дисплей.

Всередині компанії проєкт поки що називають “Оптимус”.

У Tesla уточнили, що розробка має на меті поліпшити виконання “небезпечних задач”, а також таких, що повторюються чи втомлюють.

“Я вважає, що в майбутньому фізична робота стане вибором - якщо ви хочете, ви можете цим займатися”, - наголосив сам Маск з цього приводу.

Технологічні ідеї компаній Маска

Це не перший амбітний проєкт, який презентує американський бізнесмен. Останніми роками його зусилля були сконцентровані на популяризацію свого космічного бізнесу - перевезення вантажів на важких ракетах.

На тлі відповідної роботи він безліч разів виступав з романтизованими анонсами щодо марсіанських місії та космічних кораблів.

Також Маск розповідав про проєкт підземних тунелів під мегаполісом, які дозволили б розвантажити автомобільні дороги від заторів. Утім, такий проєкт залишився станом на 2021 рік лише в експериментальному стані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?