В США розпочали масштабне розслідування проти компанії Tesla
Категорія
Технології
Дата публікації

В США розпочали масштабне розслідування проти компанії Tesla

В США розпочали масштабне розслідування проти компанії Tesla
Джерело:  online.ua

Згідно з останніми даними, в аваріях за участі Tesla щонайменше 17 осіб отримали поранення, а одна людина загинула. Чимало американських експертів переконані, що виною може бути система автопілота Tesla — ці припущення спровокували старт масштабного розслідування проти компанії Ілона Маска.

Джерело: CNBC

Варто звернути увагу на те, що акції компанії одразу відреагували на заяву Національного управління безпеки руху на дорогах США (NHTSA) падінням на 4,32% у понеділок, 16 серпня.

"З січня 2018 року зафіксували 11 аварій, в яких автомобілі Tesla в'їхали в місця роботи екстрених служб і зіткнулися з одним або декількома автомобілями, задіяними в цих роботах. Більшість ДТП трапилися після настання темряви. Під час огляду аварій ми виявили, що всі автомобілі Tesla були або на автопілоті, або на круїз-контролі", – повідомив нещодавно офіційний регулятор.

Що потрібно знати про автопілот Tesla

Автопілот Tesla - це обмежена функція автономного керування Tesla, яка все ще вимагає участі людини.

"У режимі активації система автопілоту Tesla дозволяє водіям підтримувати швидкість і центрування смуги руху, але не робить автомобіль безпечним для керування без водія за кермом. Водії все ще несуть відповідальність за виявлення дорожніх перешкод та маневрів з боку транспортних засобів поблизу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, під розслідування потрапила модельна лінійка Tesla з 2014 по 2021 рік випуску. Це 765 тисяч автомобілів. За словами експертів, якщо в результаті фахівці виявлять проблеми з безпекою, їх всіх можуть відкликати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?