Tesla раптово відкликала окремі моделі електрокарів через серйозну ваду
Категорія
Технології
Дата публікації

Tesla раптово відкликала окремі моделі електрокарів через серйозну ваду

Tesla раптово відкликала окремі моделі електрокарів через серйозну ваду
Джерело:  online.ua

Компанія Tesla виявила серйозну ваду в електромобілях окремих партій, які належать до моделей Model 3 і Model Y, що пов’язані із закріпленням болтів гальмівних супортів.

Джерело: Electrek

З цієї причини компанія, одним із засновників якої виступив Ілон Маск, вирішила відкликати відповідні партії. Саме про це говориться у листі, який надіслали окремим клієнтам.

Недоліки електрокарів Tesla

У згаданих партіях, як згадалося, неналежним чином закріпили болти гальмівних супортів. З часом це може призвести до ослаблення болту, або ж в особливо рідкісних випадках навіть до його від’єднання.

Це своєю чергою призведе до стикання супорту гальма з внутрішньою поверхнею ободу колеса. Така вада перш за все спричинятиме сторонній шум, а колесо згодом може перестати вільно обертатися, що знизить тиск всередині шини.

Водночас представництво Tesla наголосило, що компанія необізнана з приводу аварій, пов’язаних з таким недоліком виробництва. Клієнтам, які отримали листи від поширювача, рекомендують записатися на сервісне обслуговування через мобільний додаток компанії.

Невідомо, скільки таких потенційно небезпечних автомобілів випустила Tesla, у листі таких даних не згадують. Утім. у документі існує інша цікава інформація з цього приводу.

“Tesla вирішила завчасно відкликати деякі автомобілі Model 3 і Model Y для перевірки болтів гальмівних супортів. Це поширюється на певні автомобілі Model 3, випущені у період з грудня 2018 року по березень 2021 року і певні автомобілі Model Y, випущені в період з січня 2020 року по січень 2021 року”, - додали в компанії.

Національне управління безпекою руху на трасах Сполучених Штатів (NHTSA) ще не виступило з офіційним повідомленням з приводу відкликання електромобілів Tesla. До того моменту немає можливості оцінити масштаби проблеми, пов’язаної з електромобілями Маска.

Претензії до Маска

Це вже не перші претензії, які озвучені компаніям американо-канадського бізнесмена. Наприклад, нещодавно очільник компанії Arianespace Стефан Ізраель публічно звинуватив Маска в “монополізації космосу”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?