В Німеччині планують вивести на дороги безпілотні авто
Категорія
Технології
Дата публікації

В Німеччині планують вивести на дороги безпілотні авто

В Німеччині планують вивести на дороги безпілотні авто
Джерело:  online.ua

За словами німецьких журналістів, автобуси без водія та інші автономні транспортні засоби незабаром можуть вивести на вулиці ФРН після того, як депутати в нижній палаті парламенту ухвалили нові правила для безпілотних автомобілів.

Джерело:  DW

Німеччина має намір вивести на дороги безпілотні авто

Згідно з процедурою, законопроєкт планують передати на затвердження до верхньої палати парламенту. Як стверджує уряд Німеччини, після затвердження це буде перша у світі правова база для інтеграції автономних транспортних засобів у регулярний рух.

Варто звернути увагу на те, що цей документ змінює правила дорожнього руху, дозволяючи використовувати автономні транспортні засоби на регулярній основі по всій країні.

 "Він конкретно стосується транспортних засобів з повністю автономними системами, які підпадають під класифікацію "Рівня 4", коли комп'ютер повністю контролює автомобіль, і для його управління або спостереження не потрібно водія-людини. Досі для безпілотних транспортних засобів були потрібні спеціальні дозволи - в основному вони були дозволені тільки в комерційних і промислових зонах", - йдеться в повідомленні.

За словами представників німецького уряду, починаючи з наступного року законопроєкт дозволить вводити в експлуатацію маршрутні автобуси без водія, а також автономні автобуси громадського транспорту, які будуть їздити за встановленими маршрутами.

Згідно з останніми даними, автономним транспортним засобам також дозволять перевозити товари.

"Безпілотні автомобілі для широкої публіки також будуть дозволені в звичайному русі, хоча, за оцінками експертів, будуть потрібні роки, перш ніж ці автомобілі масово з'являться на ринку", - пише німецьке видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?