Глава компанії Arianespace озвучив звинувачення Ілону Маску
Категорія
Технології
Дата публікації

Глава компанії Arianespace озвучив звинувачення Ілону Маску

Глава компанії Arianespace озвучив звинувачення Ілону Маску
Джерело:  online.ua

Відомому винахіднику та мільярдеру Ілону Маску не звикати вести численні юридичні війни в Америці. Однак нещодавно стало відомо, що в Європі також почали з'являтися незадоволені його агресивною економічно-космічною політикою. Так, очільник компанії Arianespace Стефан Ізраель публічно звинуватив Маска в "монополізації космосу".

Джерело: Phys.org

У чому глава компанії Arianespace звинувачує Маска

Ізраель не приховує, що його неабияк обурив план SpaceX вивести на навколоземну орбіту тисячі супутників Starlink. Своєю думкою з цього приводу він поділився під час конференції в Женеві, яка проводиться під егідою ООН та присвячена цілям сталого космічного розвитку.

"Однією з причин гострої реакції Стефана Ізраеля могло бути те, що Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) змінила для компанії SpaceX ліцензію на вивід супутників Starlink. Згідно з оновленою версією супутникам дозволили майже у два рази знизити орбіту", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, загальна кількість супутників Starlink на низькій навколоземній орбіті сягне понад 4 тисяч штук. Загалом, компанія дала запит на дозвіл розмістити понад 42 тисяч супутників на різних орбітах.

"Ми хочемо, щоб космос залишався доступним для людської діяльності. Ми відмовляємося від космосу Дикого Заходу. Насправді ми зобов'язані забезпечити, щоб низька орбіта над Землею була стійкою у довгостроковій перспективі", – пояснив свою позицію очільник Arianespace.

За словами Стефана Ізраеля, понад 35% усіх супутників на орбіті належить Маску. Окрім того, він звернув увагу на те, що протягом останніх років відбулося "кілька колізій" на орбіті й удвох випадках до "колізій" були причетні супутники Starlink.

"Ймовірно, що під словом "колізії" Стефан Ізраель має на увазі небезпечні близькі прольоти супутників один коло одного, які не були заплановані", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?