Російські дипломати неочікувано опублікували мапу з українським Кримом
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські дипломати неочікувано опублікували мапу з українським Кримом

Російські дипломати неочікувано опублікували мапу з українським Кримом
Джерело:  online.ua

Журналісти звернули увагу на те, що Посольство Росії в Південно-Африканській Республіці опублікувало в соцмережі X (раніше "Твіттер" - ред.) карту з потенційними новими членами БРІКС, на якій Крим визнано українською територією. 

Джерело: Russia in South Africa

Посольство РФ оприлюднило мапу з українським Кримом

28 серпня російське посольство в ПАР запостило мапу з країнами, які можуть стати членами БРІКС у 2024 році, – і на ній окупований Росією Крим є частиною України.

Реальність нового багатополярного світу, – так підписало посольство РФ мрію про розширення БРІКС (скорочено від Brazil, Russia, India, China, South Africa).

Фото - скриншот

Що цікаво, за лічені години цей твіт переглянути сотні тисяч користувачів мережі.

Трохи пізніше, коли російські дипломати зрозуміли, що вони опублікували - миттєво видалили допис, однак журналісти уже встигли зробити скриншот.

Що відомо про саміт БРІКС

Як уже згадувалося раніше, 22-24 серпня Південно-Африканська Республіка приймала саміт БРІКС – Бразилії, Росії, Індії, Китаю й ПАР.

Його фактичними учасниками стали лідери чотирьох країн.

Найцікавішим моментом було те, що російський диктатор Володимир Путін побоявся фізично відвідати цю подію, оскільки, як відомо, йому загрожує арешт у звʼязку з виданим у березні Міжнародним кримінальним судом ордером.

Ключовим результатом цієї зустрічі стало ухвалення рішення про розширення об'єднання.

24 серпня лідери країн БРІКС офіційно та публічно запросили Аргентину, Єгипет, Іран, Ефіопію, ОАЕ і Саудівську Аравію стати повноправними членами альянсу.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?