Російські хакери Fancy Bear намагалися зламати пошту українських політиків - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські хакери Fancy Bear намагалися зламати пошту українських політиків - ЗМІ

Російські хакери Fancy Bear намагалися зламати пошту українських політиків - ЗМІ
Джерело:  Associated Press

Крім атак на пошту Хілларі Клінтон, російська хакерська група Fancy Bear намагалася зламати поштові скриньки українських політиків та російських опозиціонерів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Агентство передає, що отримало доступ до списку цілей російських хакерів. Серед українських політиків це - президент Петро Порошенко, його син Олексій, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, нардеп Сергій Лещенко та інші колишні і нинішні міністри. Усього хакери намагалися зламати 545 аккаунтів.

Хакерська атака була спрямована і на росіян, зокрема, на бізнесмена Михайла Ходорковського, опозиційного лідера Олексія Навального, учасницю гурту Pussy Riot Марію Альохіну та ще на понад 100 громадських активістів.

Читайте також: Міноборони Данії звинуватило Росію в хакерських атаках

Нагадаємо, раніше у США звинуватили Fancy Bear в атаках на Чорногорію. Також повідомлялося, що сервери виборчого штабу кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона атакували хакери, які підозрюються у зв’язках з Головним розвідувальним управлінням РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, хакери з Росії намагалися зламати аккаунти у соцмережі Twitter 10 тисяч робітників американського оборонного відомства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?