Російські хакери Путіна влаштували нову гучну атаку: в США повідомили деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські хакери Путіна влаштували нову гучну атаку: в США повідомили деталі

Російські хакери Путіна влаштували нову гучну атаку: в США повідомили деталі
Джерело:  Reuters

В американській компанії Microsoft Corp заявили про те, що хакери, пов'язані з розвідкою Росії, зробили кібератаки на систему безпеки Windows.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Виробник програмного забезпечення розповів, що була невелика кількість атак з використанням "спрямованого фішингу" в електронних листах з боку хакерської групи, відомої як "Strontium", яка також має назви "Fancy Bear" і "APT28". Для атаки хакери використовували недавно виявлену дірку в системі безпеки операційної системи.
Microsoft Corp розкрила цю інформацію після того, як США звинуватили Росію в запуск безпрецедентної хакерської кампанії, спрямованої на дискредитацію та зрив майбутніх виборів президента в США.
Американські експерти, які вивчають питання кіберактівності Росії, уточнили, що група "Fancy Bear" працює, головним чином, від імені російської розвідки. Саме її звинувачують в причетності до  зламу поштового сервера Демократичної партії США.
Варто відзначити, що ніяких скарг від користувачів в компанію поки не надходило.
"Фішинг" - це відправлення адресних повідомлень електронною поштою, яке використовує відому інформацію, щоб обманом змусити жертву натиснути на шкідливі посилання або відкрити зіпсовані додатки.
Як повідомляв ONLINE.UA,  7 жовтня в США вперше заявили про причетність спецслужб РФ до кібератаки на системи електронного листування осіб і установ США з метою впливу на результати президентських виборів.
У відповідь на кібератаки,  віце-президент США Джо Байден пригрозив президенту Росії Володимиру Путіну "відчутними наслідками".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?