Російські солдати й офіцери тікають з війни в Україні — СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські солдати й офіцери тікають з війни в Україні — СБУ

Російські солдати й офіцери тікають з війни в Україні — СБУ
Джерело:  online.ua

СБУ опублікувало нове перехоплення розмов окупантів. Цього разу мобілізований чоловік з “ЛНР” скаржиться, що його командування їх покинуло.

Джерело: СБУ

З війни в Україні тікають не тільки російські солдати, а й командири-офіцери. Вони просто складають зброю та залишають свій особовий склад напризволяще.

Про це йдеться у новій телефонній розмові російського окупанта, яку перехопила СБУ.

Наше командование уехало. Ну, не уехали, а побросали оружие. Говорят: «Мы воевать не пойдём». Их будут менять, если не поменяют, то нас отвезут домой… Один из начальства вообще в россию с*бался, – розповідає загарбник своїй дружині.

Жінка хоч і радіє перспективі повернення, але просить чоловіка не тікати, адже це буде вважатися дезертирством. Але той, будучи мобілізованим в «ЛНР», усвідомлює, що офіційно його взагалі немає на цій війні.

Мы нигде не числимся, нигде. Поверь мне... Как сказал командир Ушаков, мы здесь – «мясо», отвлекающий манёвр. Нигде, даже в России не фиксируется, что мы здесь находимся, – обурено пояснює окупант.

СБУ зазначає, що тепер він на прикладі своїх командирів знає ціну міфу, за яким «росіяни своїх не кидають». Навпаки – вони залишають навіть тіла своїх загиблих на війні, а це вже понад 33 тис. загарбників.

Нагадаємо, що раніше СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону.

Встановлено, що до складу банди входило 5 осіб різної національності. Їх діяльністю з території РФ керував уродженець Дагестану, підконтрольний представникам російських спецслужб.

Для маскування злочинної діяльності учасники банди влаштувались до лав добровольчого батальйону одного з районів столиці. Використовуючи документи підставних осіб, вони отримали в підрозділі автоматичну зброю, яку згодом переховували за місцями проживання.

У зловмисників вилучено арсенал бойових засобів ураження. Серед них – 29 автоматів Калашникова, 1,2 кг вибухівки та бойові гранати.

За даними слідства, викрадені автомати зловмисники планували використовувати для дестабілізації обстановки в регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?