Російські спецслужби створили ПВК "Яструб" для витіснення "вагнерівців"
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські спецслужби створили ПВК "Яструб" для витіснення "вагнерівців"

Російські спецслужби створили ПВК "Яструб" для витіснення "вагнерівців"
Джерело:  online.ua

Уряд РФ всіма силами має намір встановити контроль над приватними військовими компаніями та прибрати ПВК "Вагнер" разом з його керівником Пригожіним з інформаційного простору.

Джерело: заступник начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов

В РФ створюють нове ПВК "Яструб"

У Росії планують створити нове приватне військове формування для витіснення ПВК "Вагнер" та зменшення впливу Пригожина на суспільство.

Міністерство оборони Російської Федерації взагалі намагається витіснити Пригожина з інформаційного поля. На цьому фоні активізувались альтернативні приватні військові компанії. Зокрема, афілійована з Федеральною службою безпеки Російської Федерації приватна військова компанія "Яструб, - сказав Громов.

Так, російські військові також прагнуть встановити контроль над приватними військовими компаніями та іншими пара-військовими формуваннями, забезпечивши їх добровільні збройні сили озброєнням, військовою технікою та продовольством.

Додатково йде мова про надання медичної допомоги, в тому числі, російська влада розширила дію військово-медичної експертизи на так звані добровільні формування.

Пригожин знову загострює конфлікт з Міноборони РФ

Важливо відзначити, що власник ПВК "Вагнер" усіляко намагається збільшити свій вплив на аудиторію та налаштувати проти команди Сергія Шойгу.
Він заявив, що "вагнерівці" не прислухаються до міністерства оборони та "не має нічого спільного з російськими регулярними військами".

Кадиров, ймовірно, відмовився приєднатися до нової інформаційної атаки Пригожина на російське Міністерство оборони, оскільки його офіційні зв’язки з Кремлем і позиція в російському уряді є більш вигідними, ніж будь-які політичні відносини з Пригожиним, — припускають іноземні експерти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?