Російські війська не випускають цивільних з Херсонської області
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські війська не випускають цивільних з Херсонської області

Російські війська не випускають цивільних з Херсонської області
Джерело:  online.ua

Російські окупанти не випускають цивільних з Херсонської області, через це на виїзді утворився багатокілометровий затор.

Джерело: Людмила Денісова

На виїзді з Херсонської області утворився багатокілометровий затор

Тисячі автомобілів із дітьми, жінками та особами похилого віку, які намагаються виїхати з пекла російської окупації в бік підконтрольної Україні території, не пропускають окупаційні війська, - повідомила Денісова.

За її словами, авто стоять по декілька діб, а виснажені люди потерпають від браку їжі, води та відпочинку.

Крім цього існує постійна небезпека обстрілів окупантами. Днями рашисти відкрили вогонь по колоні автомобілів, що намагалась виїхати з міста. Від пострілу в голову загинув волонтер Антон Кушнір, який займався доставкою гуманітарних вантажів оскільки недалеко проходить лінія фронту та постійно точаться бої.

Денісова підкреслила, що дії військових РФ є грубим порушенням статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, оскільки окупаційна держава не повинна затримувати осіб на території, що є особливо небезпечною у зв'язку з веденням воєнних дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?