Російські війська увійшли у Світлодарськ на Донеччині – голова ОВА
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські війська увійшли у Світлодарськ на Донеччині – голова ОВА

Російські війська увійшли у Світлодарськ на Донеччині – голова ОВА
Джерело:  online.ua

Українські військові відступили зі Світлодарська а Донеччині, щоб зайняти більш вигідні позиції та перегрупуватись, адже місто було оточене із трьох сторін.

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко

Українські війська відступили від Світлодарська

Кириленко повідомив, що такий маневр українських військових обговорювався заздалегідь, щоб запобігти повному оточенню захисників, які боронили місто.

Це було вимушене перегрупування. Це було зроблено логічно і правильно — для того, щоб зберегти особовий склад і надалі не тільки стримувати ворога, а й із перегрупуванням зачищати території... Це не був відступ, ЗСУ не відкинули. Просто сталося так, що три населені пункти опинилися під контролем російських окупантів, — каже Кириленко.

Він розповів, що в місті під окупацією росіян опинилися приблизно 10 тис людей.

Саме місто обстрілювали не так активно, як Авдіївку, Попасну та інші населені пункти, тому чимала кількість людей залишилась.

Кириленко повідомив, що за 24 травня росіяни вбили 12 мирних жителів Донеччини: 3 у Бахмуті, 2 у Торецьку, 2 в Авдіївці, 2 у Райгородку, 1 у Лимані, 1 у Миколаївці та 1 в Калиновому. Ще 10 людей отримали поранення.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?