Російські військові визнають нездатність перемогти Україну у війні
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські військові визнають нездатність перемогти Україну у війні

Російські військові визнають нездатність перемогти Україну у війні
Джерело:  online.ua

Командир російського батальйону "Восток" Олександр Ходаковський визнав нездатність злочинної армії РФ перемогти Україну на полі бою та закликав до заморожування конфлікту.

Джерело: Telegram Ходаковського

Росіяни визнають неспроможність перемогти Україну 

Чи можемо ми військовим шляхом звалити Україну? Зараз і у найближчій перспективі – ні. Коли я сам собі міркую про нашу перемогу в цій війні - я не маю на увазі, що ми поповземо, як і вони, вперед, перетворюючи все на бахмути на своєму шляху. І легкого заняття міст я не передбачаю... Ми увійдемо у фазу, яка найбільш невигідна Україні в її "самостійному" стані: фазу ні миру, ні війни. У цій фазі ми могли б опинитися, якби замість СВО визнали території та офіційно взяли б їх під опіку. Але це був би зовсім інший поворот історії, - заявив Ходаковський.

Терорист висловив впевненість, що Росію не зламає зовнішній тиск.

Якщо в Росії не дати розгойдати внутрішню ситуацію, то за всіх наших хвороб живучість у нас дуже висока. Україна ж – це зовсім друга "фізика". Що в економічному, що в політичному відношенні – це конструкт, який сам собою вижити не здатний, - підкреслив колишній представник окупаційної влади так званої "ДНР".

Чи вдасться Кремль до спроби заморозити війну проти України

За словами експерта з міжнародної безпеки фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Тараса Жовтенка, наразі Росія не планує заморожувати розв'язану злочинну війну проти України та чекає на зміни після президентських виборів в США у наступному році.

На даному етапі росіяни навряд чи розраховують на замороження війни. Очевидно, що вони очікують на завершення виборчих циклів в цілій низці країн західної та Східної Європи. В першу чергу, орієнтуються на результати майбутніх президентських виборів у США у 2024 році, - пояснює аналітик.

Він також зазначив, що Кремль все ще сподівається, країни Заходу або припинять надання військової допомоги Україні, або будуть її зменшувати.

Російське керівництво, очевидно, робить ставку на те, що під ймовірним гібридним впливом російських спецслужб на хід виборів, після них може статися, що країни Заходу або припинять надання військової допомоги Україні, або будуть її зменшувати і це, зрештою, дозволить РФ претендувати на якусь ймовірну перемогу у цій війні, - припускає Жовтенко.

За словами Жовтенко, якщо цього не вдасться зробити, Кремль піде на заморожування конфлікту.

Якщо цього не вдасться зробити, то російське військово-політичне керівництво буде в будь-який спосіб намагатися, принаймні тимчасово, заморозити конфлікт, щоб дати собі час для відновлення… і спробувати в нових умовах, за кілька років, продовжити цю війну. Стратегічно росіяни розраховують на тривале військове протистояння з Україною. Вони вписують його у власні геополітичні плани широкого протистояння з так званим колективним заходом, з країнами-членами НАТО та геополітичного протистояння з США. Відмовлятися від такої стратегії вони не планують, - підкреслює експерт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?