Російський дрон атакував автівку шведських журналістів у Запорізькій області
Категорія
Україна
Дата публікації

Російський дрон атакував автівку шведських журналістів у Запорізькій області

Російський дрон атакував автівку шведських журналістів у Запорізькій області
Джерело:  online.ua

Росіяни атакували автомобіль знімальної групи шведського телеканалу TV4 у Запорізькій області. Окупанти застосували дрон.

Джерело: TV4

Російський дрон атакував автівку шведських журналістів у Запорізькій області

Загарбники атакували телевізійників об 11:30 у вівторок, 19 вересня. Внаслідок атаки репортер Йоган Фредрікссон та фотограф Даніель Здольсек не постраждали. На щастя, вони вийшли з авто до моменту удару.

Цього разу нам пощастило. Російський ударний безпілотник врізався прямо в задні двері нашого авто, на щастя, в машині нікого не було, - зазначив журналіст.

Внаслідок удару поранення отримали український продюсер Олександр Павлов, а також двоє українських поліцейських. Автомобіль та обладнання знімальної групи було повністю знищене.

Іноземні журналісти планували знімати матеріал про український контрнаступ. Поїздка у Запорізьку область була погоджена з поліцією. Команда TV4 пройшла кілька навчальних курсів з безпеки, а кореспондент Йоган Фредрікссон вже понад 30 років висвітлює події з гарячих точок.

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон відреагував на інцидент, назвавши його "жахливим".

Це підкреслює, що війна постійно зачіпає людей, які є абсолютно цивільними, і які перебувають там з інших причин. Я припускаю, що буде дуже ретельно розслідувано, що за цим стоїть, - сказав він.

Реакція України

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко прокоментував атаку росіян на шведських журналістів. Він заявив, що Україна засуджує атаку Росії.

Усі мали чіткі позначки PRESS. Це ще один військовий злочин Росії проти журналістів, - написав він у Twitter.

Читайте також:

  • В окупованому Севастополі пролунали вибухи. Пошкоджено кораблі і морський завод

  • Стали відомі подробиці наслідків атаки по Севастополю

  • ЗСУ провели унікальну спецоперацію з атаки по флоту армії РФ у Севастополі — Defense Express

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?