Російський олігарх Дерипаска прогнозує відсутність грошей в РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський олігарх Дерипаска прогнозує відсутність грошей в РФ

Російський олігарх Дерипаска прогнозує відсутність грошей в РФ
Джерело:  online.ua

За словами російського олігарха Олега Дерипаски, уряд РФ має припинити втручатись у бізнес і створити комфортне для інвесторів бізнес-середовище. За його прогнозами, вже у наступному році РФ може залишитись без грошей.

Джерело:   Reuters

Дерипаска прогнозує безпрецедентну кризу в РФ 

Зокрема, під час виступу на економічному форумі у Красноярську олігарх заявив, що не очікує на завершення розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України до середини 2025 року.

Також Дерипаска очікує, що західні інвестори не будуть цікавитись РФ у найбліжчі 10 років.

За його словами, РФ необхідні всі інструменти для залучення інвесторів із "дружніх" країн, які не підтримують введені Заходом санкції.

Вибирати не доводиться. Грошей не буде вже наступного року. Нам потрібні будуть іноземні інвестори, - відверто визнав олігарх.

За інформацією Reuters, олігархи після вторгнення зазвичай трималися в тіні, тож публічна критика уряду Дерипаскою є незвичайною.
Засновник алюмінієвого гіганта "Русал" перебуває під санкціями Заходу через зв'язок із Кремлем.

Дуже важливо верховенство права та передбачуваності. Якщо ми щороку або квартал змінюватимемо правила гри, ніхто не віритиме: ні російські підприємці, ні іноземні, - підкреслив Дерипаска.

Він зазначив, що посилення присутності Росії на нових ринках не буде простим процесом

Зрозуміло, що потрібно виходити на нові ринки дружніх країн. Це дуже непросто. Інші правила гри. Якщо норми СОТ щодо російських підприємців не діятимуть, то потрібно переходити на двосторонні угоди. Будуть проблеми з розрахунками, тиск санкцій буде серйозним, - прогнозує мільярдер.

Дерипаска запропонував удвічі скоротити кількість чиновників та співробітників правоохоронних органів.

Ми розуміємо, що це серйозний тягар для економіки, який за рахунок санкцій "гирі висить". Занадто багато цього держапарату і держкапіталізму. Нам потрібно більше свободи, - зазначив Дерипаска.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?