Російський план завершення війни на Донбасі вже провалився - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Російський план завершення війни на Донбасі вже провалився - що сталося

Російський план завершення війни на Донбасі вже провалився - що сталося
Джерело:  online.ua

Скандальний план примирення України та РФ, який створили три західних аналітичних центри та Російська рада міжнародних справ спровокував різку критику з боку міжнародної спільноти через його антиукраїнськість. Окрім того, неочікувано для всіх його навіть видалили  з сайту Мюнхенської безпекової конференції, передає ONLINE.UA.

Варто звернути також увагу на те, що портал конференції прибрав повідомлення, у якому вказувалося, що даний документ був розроблений за співавторства Мюнхенської безпекової конференції та підтриманий нею. На жаль, жодних повідомлень з поясненням цих дій наразі немає. В Росії ситуацію, що склалася, теж поки не коментували.

Як відомо, три європейські неурядові організації, включаючи авторитетну Мюнхенську безпекову конференцію, у співпраці з Російською радою міжнародних справ, нещодавно опублікували документ за назвою "12 кроків для більшої безпеки України та євроатлантичного регіону". Даний документ має на меті відновлення співпраці міжнародної спільноти з Кремлем без деокупації Криму та без виконання вимог України щодо Донбасу.

Окрім того, він пропонує, зокрема, поступове зняття санкцій з Москви, зближення між РФ із Євросоюзом. Також планом пропонується запуск всеукраїнського загальнонаціонального діалогу щодо визначення нової ідентичності України, який врахує погляд сусідів України, включаючи Росію.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, група колишніх дипломатів, посадовців та експертів США жорстко розкритикувала план із врегулювання ситуації на Донбас і, який запропонувала РФ під час Мюнхенської безпекової конференції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?