Російський військовий потрапив під суд через Сирію: в мережі веселяться
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський військовий потрапив під суд через Сирію: в мережі веселяться

Російський військовий потрапив під суд через Сирію: в мережі веселяться
Джерело:  Комерсант

У Ростові-на-Дону проти військовослужбовця ЗС РФ Артема Хилька порушили кримінальну справу за втрату військового майна під час перебування в розташуванні російських військ в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".
Читайте також: Ще один "сирійський сценарій": The Guardian дізналася, навіщо Путін шле військових в Африку
Справу порушено 314-м військовим слідчим відділом Слідчого комітету проти військовослужбовця Таманської мотострілецької дивізії. Цей підрозділ супроводжував різні вантажі в Сирії. Хилько в ході слідства визнав провину і попросив розглянути справу в особливому порядку.
Повідомляється, що у слідства виникла проблема з визначенням підсудності, проте в підсумку, після звернення до Верховного суду РФ справу направили в Московський окружний військовий суд.
У виданні підкреслюють, що справа Хилька перша, яка була порушена проти російських військовослужбовців в Сирії і про яку дізналися ЗМІ.
У мережі з іронією сприйняли новину про військовослужбовця РФ в Сирії.
"Проти російського контрактника порушили справу за те, що він втратив в Сирії якийсь військовий вантаж", - написало у своєму Twitter видання "Медуза".



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про те, що ще в середині лютого в Сирії був вбитий ще один російський військовий, імовірно з так званої Приватної військової компанії Вагнера: загиблого жителя Тольятті 8 березня поховали в його рідному місті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?