Російський журналіст вразив образами на адресу України
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський журналіст вразив образами на адресу України

Російський журналіст вразив образами на адресу України
Джерело:  Ехо Москви

Росія роздула нібито вже існуючий внутрішній конфлікт на Донбасі і ввела військову техніку для захисту населення від бомбардування української авіації.
Про це заявив російський журналіст Антон Красовський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Ехо Москви".
В ході ефіру в студії озвучили звернення жителя Казані Рафаеля, на думку якого кращою допомогою Росії дітям Донбасу буде припинення підтримки бойовиків ДНР і ЛНР, на що журналіст різко відповів: "Все б правильно і дійсно Росія підтримує сепаратистів на південному сході України. Дійсно немає ні у кого сумнівів, що малайзійський Боїнг збитий російським буком. Ні в кого немає сумнівів, що там були російські танки, російські військові інструктори. Але чомусь ви всі забуваєте при цьому, що українські міста на південному сході бомбить українська авіація. Що з тих тисяч загиблих загинули від російських куль і гранат і від російських снарядів абсолютна меншість".
Читайте також: Відомий російський журналіст зізнався, як йому соромно за свою країну
"Ви можете звинувачувати чеченців в тому, що вони були сепаратистами в 90-і роки. Ви можете звинувачувати людей зараз в Сирії, сирійських повстанців в тому, що вони сепаратисти і борються за свою незалежність. Так само ви звинувачуєте південно-східних українців в тому, що не хочуть жити під владою Петра Порошенка і Юрія Стеця. Насправді це їх право. Не хотіти так жити. Насправді право українців, напевно, української влади їх за те бомбити. ТАк само як робили російську владу в 90-ті роки і на початку нульових років, коли бомбили Грозний", - додав Красовський.
"Півтора мільйона біженців зараз на південному сході України. З них тільки 500 тисяч втекло до Києва. І в Україні. Мільйон біженців це біженці, які вважали за краще Росію. Проблема в тому, що насправді люди на сході України точно так само як люди в Криму, коли у них запитують, куди ви побіжите, це не питання кримський, а куди ви хочете: в Росію чи Україну. А це питання життя і смерті. Куди ви побіжите від бомбардувань. Ви побіжите як би до своїх або як би до чужих. Так ось люди біжать як би до чужих. Це означає, що ми для них не чужі. І це значить, що і вони для нас не чужі", - продовжив журналіст.
Читайте також: У Росії припустили, що відбувається в голові у Путіна
"З юридичної точки зору це все українська територія. Але для людини, яка живе в Горлівці і Донецьку, людина, яка живе в Ростові і Ставрополі, набагато ближче, ніж та, яка живе в Ужгороді та Львові. Ну правда. Вони говорять і думають на різних мовах. І чесно, вони говорять і думають про різне. Але справа не в цьому. Я зараз не говорю про те, що Путін прекрасний і правильно все робить. Я, як і раніше, говорю, що так, це Росія зробила все для того, щоб цей внутрішній конфлікт на Україні роздути і щоб цей внутрішній конфлікт, який, взагалі-то кажучи, був, він визрівав, щоб він перетворився на величезну кровопролитну громадянську війну. Яка зараз є. Але в цю величезну кровопролитну громадянську війну із задоволенням відразу ж моментально вступили збройні сили України і нинішня українська влада", - зазначив він.
"Українці звинувачували Доктора Лізу в тому, що вона крала дітей, їх нібито українських дітей. І вивозила їх до Росії. Так ось Доктор Ліза третину дітей відправляла до Києва, не тому що вона так вирішувала, а тому що тільки третина сімей хотіли з Донбасу поїхати в Україну. Дві третини хотіли відправити своїх дітей в країну багатшу, більш з їх точки зору перспективну, але що найголовніше - більш свою. Тому дітей вони відправляли в ту країну, мовою якої діти розмовляли. тобто в країну Росію. Ось хочете цього, більш того, я чесно скажу, мене звали на лекцію до Києва в лютому, так ось я на неї не поїду. Мені дуже шкода, що я більше не поїду в Україну до тих пір, поки не будуть визнані якісь нормальні людські норми комунікацій між двома країнами. Так, ви вважаєте країну Росію країною-агресором. Але я вважаю вас ідіотами і покидьками", - резюмував Антон Красовський.
Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на заяви журналіста. Так, Володимир Філіппов запитав: "Тобто, я правильно зрозумів, Антон, ти вважаєш Асада оплотом цивілізації і добра, а Вільну сирійську армію і мирних жителів Алеппо варварами і злом? І віриш у щирість Путіна в боротьбі з цим злом? Просто для уточнення..."


У той же час, багато зійшлися на думці, що дані заяви Красовського зроблені їм з певною метою.

Маша Пашина: "Знатно відсмоктав((( тільки навряд чи в прок піде, карма штука невідворотна".
Svetlana Kameneva: "Запахло грошима і вигодою. Ніхто не засуджує боротьбу з ІД, але навіщо підтримувати Асада, це програшний варіант, 2/3 населення проти нього, а тепер і ще набагато більше, якби не Росія, де він зараз би був" .


Michael Yulkin: "Ой, ще у одного дах знесло. Ось просто буквально "зірвало з петель".
Ilya Petoushkoff: "Ну де ми в цій сирійської війні "цивілізація"? Весь сенс наших військ там в тому, щоб ми знову стали як СРСР - така велика і до неможливості злиденна мавпа з величезною такий гранатою, яку всі дуже бояться і ще трохи ненавидять, крім хіба що якогось Фіделя. Ні, немає тут ніякої цивілізації ".


Відзначимо, що раніше Красовський неодноразово критикував дії російської влади. Так, він називав росіян нікчемними і зізнавався, що йому соромно за Росію.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Антон Красовський розповідав, що росіяни в усьому світі виглядають жахливо, і таке ставлення до них не зміниться, поки при владі в Росії буде Володимир Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?