Російськомовні жителі Латвії закликали Кремль залишити їх у спокої
Категорія
Світ
Дата публікації

Російськомовні жителі Латвії закликали Кремль залишити їх у спокої

Російськомовні жителі Латвії закликали Кремль залишити їх у спокої
Джерело:  online.ua

29 квітня поблизу посольства РФ у Ризі кілька десятків російськомовних жителів Латвії провели мітинг із закликами до Кремля не використовувати їх у якості приводу для нової агресії.

Джерело:  Delfi  та  LRT

Росіяни у Латвії засуджують агресію Кремля 

Організатором акції протесту виступили представники організації "Російський голос для Латвії".

Приводом для протестів стала заява представників Держдуми РФ про нібито недопустимість репресій у відношенні до російськомовного населення.

Люди зібралися під російським посольством у Ризі близько 14-00 із гаслами проти втручання Москви у внутрішні справи Латвії та використання російськомовних жителів країни в інтересах Росії.

Як росіяни у Латвії реагують на погрози РФ "захистити" їх

В мітингувальників також були плакати "Діду, пий таблетки", а також прапори ЄС та України.

 "Нам потрібна Європа, а не рускій мір", "Латвія – батьківщина, Росія – окупант", "Не пхай свого носа у Латвію", "Руки геть від нашої країни". Такі гасла були на плакат в учасників протестної акції.

Керівник організації Мартін Левушкан пояснив, що вони хочуть донести позицію тих російськомовних латвійців, які виступають проти політики Москви щодо держав Балтії та обурені, що РФ використовує їх для своїх політичних цілей і розколу у суспільстві.

Нас не треба захищати – захищайте себе у Гаазі. Наша батьківщина – Латвія, - зазначив Левушкан.

До учасників підходив один провокатор, але в цілому акція минула без інцидентів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?