Російську омбудсвумен Москалькову вигнали з Європейської мережі націнституцій з прав людини
Категорія
Світ
Дата публікації

Російську омбудсвумен Москалькову вигнали з Європейської мережі націнституцій з прав людини

Російську омбудсвумен Москалькову вигнали з Європейської мережі націнституцій з прав людини
Джерело:  online.ua

Росію в особі омбудсвумен Тетяни Москалькової виключили з членів Європейської мережі Глобального альянсу націнститутів із захисту прав людини (ENNHRI).

Джерело: уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець

Москалькову виключили з Європейської мережі національних інституцій з прав людини

11 квітня 2023 року вперше за весь час існування Європейської мережі національних інституцій з прав людини виключено одного із її членів.

Сьогодні взяв участь в процесі голосування за виключення інституції уповноваженої з прав людини в Російській Федерації із членів ENNHRI. В голосуванні взяли участь члени ENNHRI зі статусом А. Наголошую, що це вперше за історію існування об’єднання, коли виключають одного із членів, — повідомив Лубінець.

Український омбудсмен повідомив, що підставою проведення голосування стало те, що Москалькова провадила свою діяльність в спосіб та всупереч меті, яка визначена Статутом ENNHRI.

Під час свого виступу омбудсмен Російської Федерації заявила про вихід із Європейської мережі національних інституцій з прав людини, напевно передчуваючи негативний результат голосування для їхньої інституції. Також використовувала наративи російської пропаганди про біолабораторії США в Україні та згадувала про порушення прав людини у Франції під час протестів, що чути від представника країни-агресорки було дуже дивно, — додав він.

МКС видав ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародні ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна, а також уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за депортацію українських дітей, що є воєнним злочином.

У заяві суду зазначено, що російський президент "може нести відповідальність за воєнний злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до Російської Федерації".

Є розумні підстави вважати, що Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезгадані злочини та за його нездатність здійснювати належний контроль над цивільними та військовими підлеглими, — сказали в суді.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?