У Росії запровадили електронні повістки й частково закрили кордон
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії запровадили електронні повістки й частково закрили кордон

У Росії запровадили електронні повістки й частково закрили кордон
Джерело:  online.ua

11 квітня Держдума одразу у трьох читаннях проголосувала за введення у Росії повісток в електронному вигляді. Це стало причиною часткового закриття кордонів у країні-агресорці.

Джерело:росЗМІ

У РФ запровадили електронні повістки: що це означає

Що важливо розуміти, тепер у Росії окрім звичайного способу розсилання повісток поштою або вручення особисто під розпис (зокрема на роботі), паперові повістки будуть дублювати в електронній формі — у вигляді повідомлення у застосунку "Госуслуги".

За словами російських опозиційних ЗМІ, електронну повістку будуть вважати врученою з моменту розміщення в особистому кабінеті військовозобов'язаного у "Госуслугах".

Якщо призовник не отримав паперову повістку і видалив аккаунт на "Госуслугах", щоб не отримати електронну, повістка все одно вважатиметься врученою — через сім днів після розміщення в спеціальному реєстрі повісток (зараз його немає, його створення передбачено поправками...)".

Окрім того, наголошується, що після вручення повістки військовозобов'язаному громадянину РФ забороняється будь-яким способом покидати територію країни.

У росіян є лише 20 днів, щоб з'явитися у військкомат.

Також повідомляється, що тим, хто проігнорував повістку заборонять зареєструвати нерухомість, керувати автомобілем, брати кредити.

Це не повний список санкцій - регіональна влада може застосувати проти "порушників" й інші обмеження.

Що важливо розуміти, усі ці нові правила стосуватимуться не лише строковиків, а й усіх військовозобов'язаних.

Як у Кремлі прокоментували рішення щодо електронних повісток

Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков цинічно збрехав, що введення електронних повісток пов'язане не з мобілізацією, а з військовим обліком.

Це потрібно розуміти і пояснювати. Військовий облік - це те, з чим громадяни нашої країни за Конституцією стикаються постійно, хоча б один раз протягом свого життя. Відповідно, система повинна йти в ногу з вимогою часу, - виправдався речник Путіна, коли у нього запитали, чи не боїться Кремль нової хвилі міграції та паніки у РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?