Росію захлеснула хвиля підпалів військоматів. Що відбувається
Категорія
Події
Дата публікації

Росію захлеснула хвиля підпалів військоматів. Що відбувається

Росію захлеснула хвиля підпалів військоматів. Що відбувається
Джерело:  online.ua

Протягом останніх 2 діб на території Росії зафіксували не менше 20 спроб підпалів військоматів. 

Джерело: Telegram-канал SHOT

Що відомо про масові підпали військоматів в Росії 

Зазначається, що у більшості випадків організаторами спроб підпалів військоматів ставали літні особи, пенсіонери та жінки, яки виявлялись жертвами телефонних шахраїв.

Людям погрожували кредитами, казали, що треба допомогти силовикам при затриманні злочинців, лякали, що їхні родини мають проблеми, - пояснюють автори публікації.

Тільки протягом 1 серпня в Росії було зафіксовано дві спроби підпалів – в обох випадках діяли пенсіонери.

Об 11:40 поліцейські затримали 70-річного пенсіонера біля Бутирського військкомату.

При собі той мав аж 5 пляшок із пальним. Стверджується, що перед затриманням пенсіонер говорив телефоном із чоловіком, який "мав сильний український акцент".

Що відомо про організаторів підпалів військоматів в Росії

А вже надвечір 62-річна пенсіонерка підпалила двері Кузьмінського військкомату в Москві. Її одразу ж затримали поліцейські, які чергували поруч.

У місті Вольск Саратовської області підпалити військкомат не встигли. 68-річна пенсіонерка спеціально прилетіла з Москви літаком, щоб після опівночі з’явитися біля місцевого військкомату з трьома пляшками з-під пива, наповнених бензином. Поліцейські схопили її самое тоді, коли вона розмовляла телефоном із імовірним шахраєм.

У Санкт-Петербурзі сталася чергова невдала спроба підпалу, але жінці, що підпалила на ганку якусь рідину, вдалося втекти. Зараз її шукають.

Але не тільки довірливі пенсіонери атакують російські військкомати. Так, у місті Казань 31-річна жінка кинула дві пляшки із запалювальною сумішшю під "УАЗ-Патріот" у дворі військкомату. Після затримання вона розповіла, що так вчинити їй наказали "силовики".

А в Нижньокамську два коктейлі Молотова в тамбур військкомату пожбурила 19-річна студентка Рязанського агротехнологічного університету. Вона теж запевняла після затримання, що діяла за вказівкою "правоохоронних органів".

В башкирському місті Ішимба палити військкомат прийшла 18-річна продавчиня дитячого магазину.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?