Розгін блокадників Донбасу: Грицак і Луценко висловилися по-різному
Категорія
Події
Дата публікації

Розгін блокадників Донбасу: Грицак і Луценко висловилися по-різному

Розгін блокадників Донбасу: Грицак і Луценко висловилися по-різному
Джерело:  online.ua

Глава СБУ Василь Грицак і генеральний прокурор України Юрій Луценко дали оцінку силовому розгону редуту блокади Донбасу на станції Кривий Торець в Донецькій області, що стався напередодні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українські ЗМІ.
Читайте також: У Авакова показали цікаве відео з одним з блокадників Донбасу
Так Василь Грицак вважає, що як такого розгону блокадників Донбасу не було, йдеться в повідомленні УНІАН.
"З приводу розгону: я не бачив такого, щоб хтось когось там розганяв. Були затримані люди, з ними була проведена робота і їх відпустили", - заявив він під час візиту до Ужгорода.
"Ми не можемо допустити того, щоб по вулицях наших мирних міст і сіл гуляли люди зі зброєю... Я за те, щоб люди висловлювали свої протести мирним шляхом..." - додав Грицак.
У той же час Юрій Луценко не спростував факту розгону; при цьому він вважає, що поліція діяла в рамках закону, а блокадники Донбасу, на відміну від Майдану в 2013-14 році, перешкоджають не чинній владі, а державі, інформує "112-Україна".
"Будь-яких порушень законності з боку правоохоронних органів поки не зафіксовано. У разі, якщо до мене звернуться постраждалі з медичними довідками про тілесні ушкодження, журналісти з будь-якими відеодоказами, я, безумовно, зареєструю кримінальне провадження і перевірю законність дії силових структур", - заявив генпрокурор.
"Однак на сьогоднішній момент вважаю, що законність відновлена ​​згідно з чинним законодавством для загального блага. Якщо чинний закон погано виконується, а так часто є, тоді суспільство має право протестувати. І я, і більшість тут присутніх протестували на Майдані, але ми тиснули на владу, а не на державу, не на економіку. Ніколи Майдан не перекривав дороги, не зупиняв металургію або атомні станції, або не перекривав Дніпро, тому що він тече не з України. Такого не було і так не може бути", - підкреслив Луценко.
Нагадаємо, що співробітники СБУ і поліції провели силові заходи на так званому 16-м редуті блокаді Донбасу на залізничному переїзді біля станції Кривий Торець. Зокрема, у затриманих блокадників вилучили вогнепальну і холодну зброю.
Вранці 14 березня стало відомо, що поліція звільнила 46 затриманих активістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?