Рожевий Місяць. Цього тижня українці зможуть побачити незвичайне явище у небі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Рожевий Місяць. Цього тижня українці зможуть побачити незвичайне явище у небі

Рожевий Місяць. Цього тижня українці зможуть побачити незвичайне явище у небі
Джерело:  online.ua

Протягом цього тижня в небі над Україною зійде "Рожевий Місяць".

Джерело: TimeOut

У чому секрет унікального явища Рожевий місяць

"Рожевий Місяць" є звичайним повним місяцем у квітні, який є першим повним місяцем весняного сезону.

Повний місяць відбувається 12 або 13 разів на рік, коли вся сторона супутника, звернена до Землі, освітлюється сонячними променями, завдяки чому він виглядає як повна куля.

Назву "Рожевий Місяць" придумали індіанці Північної Америки. Вони назвали повню в квітні на честь квітки - шиловидного флокса, який розпускається якраз в цей час. Але сам Місяць до рожевого кольору не має ніякого відношення - він буде цілком звичайним, - йдеться у повідомленні.

Цікаво, що китайці називають цей період Півоновий Місяць, кельти - Місяць Росту, черокі - Квітковий Місяць, а в Південній півкулі - Урожайний місяць.

Коли можна побачити Рожевий місяць

Місяць буде у фазі повні 6 квітня о 06:34 за київським часом. Спостерігати повний Місяць можна буде кілька днів до і після події.

Для оптимального перегляду Рожевого Місяця рекомендується знайти місце з мінімальним світловим забрудненням та чітким оглядом неба. До кінця тижня люди також можуть стежити за Венерою та Марсом, оскільки вони будуть досить близько до Місяця у нічному небі.

Проте погода може завадити людям побачити його. Через очікувану хмарність огляд може бути поганим.

Подібне явище повториться 23 квітня 2024 року о 19:49 за східним часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?