"Розкішний авіалайнер" Лукашенка потрапив під санкції Мінфіну США
Категорія
Україна
Дата публікації

"Розкішний авіалайнер" Лукашенка потрапив під санкції Мінфіну США

"Розкішний авіалайнер" Лукашенка потрапив під санкції Мінфіну США
Джерело:  online.ua

За репресії білоруського опозиційного руху та підтримку російської війни проти України Мінфін США наклало санкції на літак з авіапарку Олександра Лукашенка.

Джерело: CNN

Накладено санкції на авіалайнер Лукашенка

Останні санкції Мінфіну переслідують компанії та осіб, причетних до придушення продемократичного руху Білорусі та участі існуючого режиму у вторгненні Росії до України.

Адміністрація Байдена в п'ятницю наклала санкції на особистий "розкішний авіалайнер" самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Заступник міністра фінансів Браян Нельсон заявив, що режим Лукашенка покладається на державні підприємства та ключових посадових осіб для отримання значних доходів, які дозволяють здійснювати репресивні дії проти білоруського народу.

За даними Міністерства фінансів, літак Лукашенка EW-001PA — це Boeing 737, який білоруський лідер і його родина використовують для міжнародних подорожей.

Кому ще загрожують санкції Мінфіну США

У його заяві додається, що США залишаються відданими санкціям та стягненням збитків щодо режиму Лукашенка за те, що він займається придушенням демократії та підтримує війну, яку Росія веде в Україні.

До інших юридичних осіб, яким загрожують санкції також належать:

  • дві компанії — ВАТ “Білоруський автомобільний завод” і ВАТ “Мінський автомобільний завод” та їх директори, які підтримують та отримують прибуток для білоруського уряду,

  • центральна виборча комісія Білорусі та її сім нових членів за їхню роль у “недопуску опозиційних кандидатів, недопущення спостерігачів до виборчих дільниць та неточні підрахунки голосів” на фальсифікованих виборах 2020 року.

Держдеп США також накладе візові обмеження для 14 додаткових осіб, у тому числі посадовців режиму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?