Розкрадання грошей. ДБР назвало причину обшуків у київських ТЕЦ
Категорія
Україна
Дата публікації

Розкрадання грошей. ДБР назвало причину обшуків у київських ТЕЦ

ДБР
Обшуки в ТЕЦ

27 жовтня Державне бюро розслідувань провело обшуки в адмінбудівлях київських ТЕЦ. Причиною став факт зловживання посадовців під час ремонту енергетичного обладнання.

Обшуки в київських ТЕЦ

У ДБР повідомили, що їхні працівники проводять обшуки в адміністративних будівлях столичних теплоелектроцентралей за фактом розкрадання грошей під час ремонту енергетичного обладнання, зруйнованого обстрілами.

Обшуки відбуваються в межах розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовими повноваженнями працівниками комунальних підприємств під час ремонту обладнання ТЕЦ.

ДБР перевіряє інформацію про виведення ремонтних коштів на рахунки підприємства з ознаками фіктивності для подальшого переведення у готівку та привласнення.

Також той факт, що самі роботи, відповідно до укладених у 2022 році договорів, фактично не виконувались.

У ТЕЦ під час обшуку планують вилучити документацію про допуск на об’єкти працівників та техніки підрядника у 2022-2023 роках, а також бухгалтерську документацію з результатами виконання робіт.

За якою статтею проводиться розслідування

Розслідування здійснюється за статтями зловживання владою та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. ст. 366 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Нагадаємо, що раніше в КМДА повідомили про обшуки у київських ТЕЦ.

Слідчі намагаються зайти на режимні енергетичні об’єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?