Розвідка Британії розкрила плани Пригожина на тлі контрнаступу ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка Британії розкрила плани Пригожина на тлі контрнаступу ЗСУ

Розвідка Британії розкрила плани Пригожина на тлі контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Британські розвідники звертають увагу на те, що власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин на тлі успішного контрнаступу ЗСУ робить усе можливе, щоб підірвати авторитет міністерства оборони РФ та команди глави відомства Сергія Шойгу.

Джерело:  Міноборони Британії Великої Британії

Чим займається Пригожин на тлі контрнаступу ЗСУ - дані розвідки

Як зазначають британські розвідники, "кухар Путіна" 19 червня заявив, що очікує відповіді від Міноборони Росії щодо власного варіанта "контракту" для "добровольчих формувань", який він передав відомству за три дні до цього.

Офіційний Лондон наголошує, що це можна вважати реакцією на рішення російського оборонного відомства про те, що всі "добровольчі формування" мають підписати з ними контракти до 1 липня.

Хоча зміст документа Пригожина не був оприлюднений, сам факт його передачі підвищує ставки і, швидше за все, є ще однією свідомою спробою підірвати авторитет офіційного військового керівництва. Тон Пригожина щодо МО став однозначно конфронтаційним" – пояснює Міноборони Британії.

Згідно з даними британських розвідників, команда Шойгу вважає дії Пригожина "неприємними" на тлі того, що Росія намагається зупинити контрнаступ ЗСУ.

Пригожин уже кинув виклик Кремлю

Як уже згадувалося раніше, у звіті британської розвідки за 15 червня було вказано, що Пригожин кинув виклик російському військовому керівництву і особисто очільнику Кремля Володимиру Путіну, відмовившись від того, щоб ПВК "Вагнера" підписала контракти з Міноборони РФ.

Риторика Пригожина перетворюється на виклик ширшим верствам російського істеблішменту. 1 липня 2023 року, крайній термін для підписання контрактів добровольцями, ймовірно, стане ключовою точкою у протистоянні, – наголошують британські розвідники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?