Розвідка Британії заявляє про критичне становище армії РФ у Бахмуті
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії заявляє про критичне становище армії РФ у Бахмуті

Розвідка Британії заявляє про критичне становище армії РФ у Бахмуті
Джерело:  online.ua

Британські розвідники звертають увагу на те, що Збройні сили України продовжують успішні наступальні дії в районі міста Бахмут у Донецькій області. Окрім того, наголошується, що армія РФ у місті-фортеці потерпає від низького бойового духу й навряд чи має резерви, щоб зберегти контроль над цим населеним пунктом.

Джерело: Міністерства оборони Великої Британії

Росіяни опинилися у критичному становищі у Бахмуті

Згідно з даними іноземних розвідників, після затишшя в червні Бахмут знову перетворився на місце одного із найзапекліших боїв на фронті, під час яких Збройні сили України "впевнено просуваються" як на північ, так і на південь від міста.

Окрім того, зазначається, що наразі солдати РФ потерпають від низького бойового духу, поєднання розрізнених підрозділів та обмеженої здатності знаходити та вражати українську артилерію.

На переконання британських експертів, Кремль, цілком ймовірно, вважає "політично неприйнятною" здачу Бахмута українцям, оскільки, як відомо, це місто що має символічну вагу як один із небагатьох здобутків російських сил за останній рік війни.

Однак, дуже ймовірно, (в Росії. – ред.) є небагато додаткових резервів, які можна було б виділити для цього сектору, – підсумовує Міноборони Великої Британії.

Як відомо, битва за Бахмут тривала 10 місяців, однак українські бійці досі воюють безпосередньо у місті.

Маляр заявила про пастку для росіян у Бахмуті

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, українські воїни успішно наступають на Бахмутському напрямку – на півдні від міста їм вдалося просунутись на понад кілометр.

На Бахмутському напрямку на південному флангу є просування по декількох ділянках – більше кілометра, – заявила вона.

Маляр також офіційно підтвердила, що «на північному флангу бої без зміни положень».

У самому Бахмуті ворог фактично у пастці, – наголосила Ганна Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?