Найгірша ідея у світі: у розвідці Данії назвали причину тотального провалу Путіна у війні
Категорія
Політика
Дата публікації

Найгірша ідея у світі: у розвідці Данії назвали причину тотального провалу Путіна у війні

Найгірша ідея у світі: у розвідці Данії назвали причину тотального провалу Путіна у війні
Джерело:  online.ua

Служба військової розвідки Данії (FE) була переконана в тому, що армії Російської Федерації вдасться захопити усю територію України протягом двох тижнів, попри усі проблеми, які є у військових РФ. Однак пізніше стало зрозуміло, що прорахунки, зокрема з боку очільника Кремля Володимира Путіна, стали причиною безповоротної поразки країни-агресорки у цій війні.

Джерело:  Berlingske  з посиланням на представника розвідувальної служби, який говорив на умовах анонімності

Розвідка Данії також не вірила в перемогу України

Інсайдер видання звертає увагу на те, що розвідка Данії завжди знала про масштабні проблеми в російській армії з корупцією, безгосподарністю і повільним матеріально-технічним забезпеченням. Однак, що важливо розуміти, ці проблеми бачив й сам Путіна, тож міг з ними впоратися, якби захотів.

Ключовим фактором провалу російської армії в Україні було ухвалення невдалих рішень Путіним. По-перше, власні ідеологічні переконання змусили його повірити в те, що росіян в Україні будуть зустрічати з квітами. По-друге, рішення про вторгнення в Україну планувалось у вузькому оточенні Путіна і лише в останню мить було спущене військовим, які через це не знали, що їм робити. Зрештою, навіть рішення президента РФ назвати вторгнення "спеціальною військовою операцією" призвело до того, що Росія покладалась не на призовників, а контрактників – і через це недорахувалась 30 тисяч особового складу, - йдеться в матеріалі.

За словами інсайдера видання, на початку повномасштабного вторгнення армія РФ мала усі шанси перемогти.

Він нагадує про те, що десантні війська змогли захопити аеропорт у Гостомелі, що на околиці української столиці, й чекали на підкріплення. Однак літаки зі свіжим десантом просто не змогли туди дістатися, адже окупантам не вдалося здолати українську протиповітряну оборону.

Це досить дрібні фактори, які в підсумку вирішили результат, – пояснює представник розвідки Данії.

Найбільшою проблемою розвідники вважають те, що Путін постійно ухвалював абсурдні рішення та втручався в хід війни на найнижчих рівнях командування, а також особисто нібито виїжджав у штаб.

Це найгірша ідея у світі. У нього є генерал, який керує цією війною. Тож він не повинен сидіти там і отримувати поради від усіх цих інших генералів, – зазначив інсайдер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?