Розвідка дізналася, навіщо бойовики проводять термінові військові збори в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка дізналася, навіщо бойовики проводять термінові військові збори в ОРДЛО

Розвідка дізналася, навіщо бойовики проводять термінові військові збори в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

В ОРДЛО завершилися термінові військові збори, які оголосили бойовики тиждень тому. За цей період в окупаційні військкомати залучили 6 тисяч резервістів, з яких сформували нові підрозділи.

Джерело: ГУР України

Офіційний представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібицький розповів, що військові навчання в 1 і 2 армійських корпусах так званих "ЛНР" і "ДНР" проводилися у відповідності з керівними документами збройних сил Російської Федерації. Як підкреслили в ГУР, чіткий контроль за заходами бойової та оперативної підготовки в зазначених армійських корпусах вівся з боку російського Південного військового округу. Представники штабу цього округу і 8 російської армії проконтролювали і надали методичну допомогу бойовикам з бойової підготовки резервістів, і вже відзвітували в Генеральний штаб ЗС РФ про проведені заходи.

Навіщо бойовики проводять термінові військові збори в ОРДЛО

У ГУР дізналися, що військові збори бойовиків проводилися з метою створення нових підрозділів у складі збройних формувань "ДНР" і "ЛНР", їх бойового злагодження, а також поповнення рядів російських окупаційних військ новими контрактниками.

Загалом окупаційні військкомати залучили понад 6000 резервістів - найбільш активно працювали військкомати в Луганську, Горлівці та Кальміуському. Навчання з бойової підготовки резервістів проводилися на семи полігонах.

Ситуація на Донбасі 24 травня

Ситуація в зоні ООС напружена. Тільки сьогодні бойовики чотири рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Вони стріляли з 120-мм мінометів, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі Авдіївки, Невельського, Водяного та Південного.

"На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь", - йдеться у зведенні штабу ООС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?