Розвідка оцінила реальну ситуацію з російськими військами на кордонах України
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка оцінила реальну ситуацію з російськими військами на кордонах України

Розвідка оцінила реальну ситуацію з російськими військами на кордонах України
Джерело:  online.ua

В Міноборони заявляють, що українська розвідка надала дані, які підтверджують факт стягування Росією військ до українського кордону. Йдеться про 90-тисячну армію Південного та Західного військових округів та Чорноморського флоту РФ. Протягом другого півріччя 2021-го року збройні сили РФ проводили серію широкомасштабних навчань. А наприкінці цього жовтня журналісти видання The Washington Post опублікували власне розслідування. За їхніми даними, стягування почалось на фоні завершення навчань «Захід-2021», що пройшли на території Білорусі.

Джерело: Міноборони України

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, поблизу кордону базуються окремі з’єднання та частини 4-ї,6-ї армій військово-повітряних сил та протиповітряної оборони повітряно-космічних сил збройних сил Російської Федерації. На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей розгорнуті та діють два армійські корпуси російських окупаційних військ.

“Російська Федерація періодично вдається до практики перекидання та накопичення військових підрозділів з метою підтримання напруги в регіоні та політичного тиску на сусідні держави”, - коментують у Міноборони.

Ситуацію також контролюють Сполучені Штати. Чиновники тамтешніх оборонних структур проконсультувалися з країнами-партнерами щодо ситуації на російсько-українському кордоні. Про це на брифінгу 1 листопада заявив речник міністерства оборони США Джон Кірбі.

«Ми продовжимо пильно стежити за ситуацією. Поки що мені більше нічого додати», — повідомив журналістам.

До 90-та тисячної армії РФ, що сконцентрована на кордоні, входять війська 8-ї,20-ї армій Південного та Західного військових округів, а також сили та засоби Чорноморського флоту РФ.
“Після завершення широкомасштабних командно-штабних навчань у першій половині 2021 року, частини та підрозділи 41-ї армії залишились у європейській частині Росії, зокрема, у районі населеного пункту Єльня, що у Смоленській області, на відстані близько двохсот шістдесяти кілометрів від державного кордону з Україною”, - зазначають у Міноборони України.

З приводу концентрації на українському кордоні російських військ висловився колишній глава МЗС Павло Клімкін.

“Ми не знаємо, куди підуть ці підрозділи 41-ї армії. Те, що нас заспокоюють — прекрасно. Я хочу щиро довіряти нашій розвідці, але американській розвідці я теж щиро довіряю. І коли бачу інформацію в Washington Post, вважаю, що це привід бути пильними і будувати послідовну історію”.

Читайте також:

  • У Зеленського попередили про пастку Путіна та ймовірність великої війни

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?