Розвідка США дізналася про нову терористичну загрозу в Афганістані
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка США дізналася про нову терористичну загрозу в Афганістані

Розвідка США дізналася про нову терористичну загрозу в Афганістані
Джерело:  online.ua

Спецслужби США бачать перші ознаки того, що бойовики Аль-Каїди почали повертатися в Афганістан, після того як вони покинули країну у відповідь на антитерористичні зусилля США. Таку заяву зробив у вівторок заступник директора Центрального розвідувального управління Девід Коен.

Джерело:  The Wall Street Journal.

«Ми вже починаємо бачити деякі ознаки потенційного пересування «Аль-Каїди» в Афганістан», - сказав на конференції чиновник. «Але це тільки початок, і ми, очевидно, будемо дуже уважно стежити за цим».

Поточна оцінка американської розвідки, яка, за словами офіційних осіб, може бути переглянута, полягає в тому, що Аль-Каїді потрібно від одного до двох років, щоб відновити здатність загрожувати США.
На слуханнях на Капітолійському пагорбі у вівторок держсекретар Ентоні Блінкен заявив сенатському комітету з міжнародних відносин, що «Аль-Каїда з точки зору її можливостей проводити атаки з Афганістану зменшила свої здібності до такої міри, що на сьогоднішній момент вони оцінюються як такі, яких у неї немає».

У другий день виступу пана Блінкена перед Конгресом він оскаржив повідомлення про те, що Державний департамент надав талібам списки осіб, яких уряд США намагався евакуювати, тим самим наражаючи на небезпеку їх життя.

Вивезення американських громадян з Афганістану

Секретар сказав, що в обмежених випадках офіційні особи США, які прагнуть підвести автобуси до кабульского аеропорту, надали списки тим, хто обслуговує контрольно-пропускні пункти Талібану. Він сказав, що ці автобуси благополучно проїхали через блокпости.

Чиновник зазначив, що в Афганістані залишаються близько 100 американських громадян, які хочуть повернутися в США, і оцінив кількість законних постійних жителів США, які сподіваються поїхати - вона «обчислюється тисячами».

Сенатори відзначили реалізацію рішення про виведення військ США з Афганістану як таке, що має хаотичний характер. Вони визнали масштаби евакуації, але сказали, що вона була погано проведена.

«Правильні вчинки неправильним чином можуть в кінцевому підсумку виявитися неправильними», - сказав голова комітету сенатор Боб Менендес (округ Колумбія, штат Нью-Джерсі).

Читайте також:

  • Таліби оголосили про закінчення війни після взяття Панджшеру.

  • Таліби влаштували "салют" зі зброї на честь захоплення Панджшера — загинули десятки людей.

  • Таліби виступили з фінальною заявою після відступу НАТО з Афганістану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?