Розвідка США підтверджує підрив армією Каховської ГЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка США підтверджує підрив армією Каховської ГЕС

Розвідка США підтверджує підрив армією Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

США мають інформацію від власної розвідки, яка підтверджує підрив російськими військовими злочинцями Каховської ГЕС.

Джерело:  NBC News

США мають докази підриву російськими військовими Каховської ГЕС 

Уряд США має в своєму розпорядженні розвідувальні дані, які схиляються у бік Росії як винуватця підриву дамби в Україні, - цитує видання  слова двох американських чиновників і одного західного чиновника.

За інформацією журналістів видання, у Білому домі збираються розсекретити розвіддані і оприлюднити їх вже 6 червня.

Що відомо про наслідки підриву Каховської ГЕС

За словами гендиректора ПрАТ "Укргідроенерго" Ігоря Сироти, пік розливу води з Каховського водосховища відбудеться вранці, 7 червня, а за 2-4 дні Каховське водосховище щезне.

Він спрогнозував, що стабілізація рівня в районах затоплення відбудеться, ймовірно, наступні 4-5 діб.

За інформацією голови Міненерго Германа Галущенка, підрив Каховської ГЕС позначиться на рівні води на інших українських гідроелектростанціях, що призвести до дисбалансу в енергосистемі країни.

За його словами, попри те, що станція після окупації не видавала електроенергії в систему, прорив порушив цілісність усього гідровузла. Тому наразі є ризик, що гідроенергетика, яка балансувала українську енергосистему, не зможе працювати на необхідну потужність.

Галущенко додав, що Україна розраховує на підтримку партнерів та збільшення пропускних спроможностей для нарощування імпорту електроенергії до 2 ГВт.

Крім того, повного відновлення потребують енергооб’єкти, які будуть зруйновані через підрив і спричинену ним повінь. Йдеться про мережі, генеруючі потужності, лінії електропередачі. Це потребуватиме колосальних ресурсів, і Україна розраховуватиме на підтримку партнерів у цьому питанні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?