Розвідка США розділилася через дві версії походження коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка США розділилася через дві версії походження коронавірусу

Розвідка США розділилася через дві версії походження коронавірусу
Джерело:  online.ua

Експерти розвідки Сполучених Штатів наприкінці спеціального розслідування не змогли визначити, який сценарій походження коронавірусу COVID-19 є правдивим - техногенний чи природний.

Джерело: CNN

Згадане засідання має тривати 90 днів, однак наразі вже наблизилося до завершення. Відповідне розпорядження віддав особисто президент Джо Байден.

Станом на середину серпня розвідка готує секретну доповідь, яка знаходиться на стадії попереднього розгляду - це підтвердили одразу три джерела медіа.

Інформатори на умовах анонімності відзначили, що колектив розвідувальної структури поділений між двома головними версіями щодо коронавірусу. Перша полягає у походженні інфекції з лабораторії в китайському місті Ухань, а друга стосується природного переходу вірусу від тварин до людей.

Чинний статус доповіді не містить жодних “серйозних” свідчень про коронавірус.

Байден звернувся до спецслужб США у травні із дорученням про “подвоєння” зусиль, спрямований на встановлення правди у цьому глобальному питанні. Це сталося після того, як політику надали попередній звіт про походження пандемії - він доручив надати більш детальні відомості та окреслив розслідування серпнем.

Водночас американський президент звернувся до розвідки щодо розсекречування більшої частки майбутньої доповіді, тож відомство працює ще й над цим.

Журналісти звернули увагу, що такі події підкреслюють, наскільки важко однозначно дослідити джерела пандемії коронавірусу - з точним результатом не змогла виступити навіть розвідка США, яка працювала над питанням упродовж трьох місяців за президентським дорученням.

Пандемія коронавірусу

Перші відомості про вірус, який може бути невстановленою новою інфекцією, повідомили з посиланням на події в Ухані у період грудня 2019-січня 2020 року. Пізніше, вже на початку весни, майже всі країни світу ввели перші карантинні обмеження. Здебільшого вони залишаються й сьогодні, у серпні 2021 року, хоча й без жорсткості повноцінних локдаунів.

Світом водночас поширюються вже безліч різноманітних штамів цього коронавірусу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?