В НАН дали прогноз розвитку епідемії коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В НАН дали прогноз розвитку епідемії коронавірусу в Україні

В НАН дали прогноз розвитку епідемії коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

Національна академія наук за допомогою методу математичного моделювання зробила прогноз захворюваності на COVID-19 в Україні на наступні два тижні. Науковці прогнозують помірне, але стабільне зростання кількості нових випадків коронавірусу на добу в серпні цього року. Прогноз розвитку епідемії COVID-19 зроблений для періоду з 11 по 24 серпня цього року. 

Джерело: пресслужба НАН України

Так, відповідно до інформації НАН, українців чекає незначне збільшення кількості хворих на COVID-19. Ймовірно, до 24 серпня середня добова кількість нових випадків зросте до 1461.

“Захворюваність в Україні зростає помірними, але стабільними темпами. Темпи зростання нових виявлень становлять приблизно 24% на тиждень, що відповідає періоду подвоєння близько 3,5 тижнів. Репродуктивне число, усереднене за тиждень, дорівнює 1.18 та має нейтральну тенденцію до зміни. Згідно з прогнозними обчисленнями (в яких закладено поточну тенденцію до збільшення кількості нових виявлень), середня кількість нових випадків дорівнюватиме 1008 протягом тижня 11–17 серпня 2021 року та 1285 – протягом тижня 18–24 серпня 2021 року,” - йдеться у прогнозі НАН.

Водночас зазначається, що кількість летальних випадків від коронавірусу в Україні знизилася до значень, близьких до 3%, також зменшився середній вік хворих. В той же час високою лишається частка дітей серед підтверджених хворих і, особливо, серед підтверджених хворих, що потребували госпіталізації.

По регіонах України найзагрозливішою називають ситуацію у Херсонській та Одеській областях, де минулого року захворюваність була незначною. Також стрімко зростає захворюваність у західних областях на тлі низького її рівня. Досить швидко збільшується кількість позитивних тестів на коронавірус і в столиці, хоча кількість госпіталізацій хворих зростає повільно.

Статистика по коронавірусу станом на 11 серпня

Станом на середу, 11 серпня, в Україні виявили 1122 нових випадки коронавірусної хвороби. За минулу добу госпіталізовано 648 осіб, хворих на COVID-19, померли 25 людей. Найбільшу кількість нових випадків коронавірусу зареєстровано в Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій областях і в Києві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?