У КМДА уточнили ймовірність введення нового локдауну в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

У КМДА уточнили ймовірність введення нового локдауну в Києві

У КМДА уточнили ймовірність введення нового локдауну в Києві
Джерело:  online.ua

У Київській міській державній адміністрації виступили з уточненням щодо ймовірності посилення карантинного режиму до нового локдауну на тлі поширення коронавірусу COVID-19.

Джерело: КМДА

За словами заступника голови адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, поки що посадовці не бачать передумов, які зумовили б введення нового локдауну.

“Передумов для запровадження суворого карантину сьогодні в Києві немає. Проте ми не хочемо, щоб третя хвиля застала столицю зненацька. Тому готуємось завчасно за всіма напрямами: медицина, освіта, інфраструктура”, - наголосив він.

Кулеба уточнив, що у вівторок, 10 серпня, почала функціонувати електронна система для обробки заявок для отримання перепусток у громадський транспорт на випадок посилення карантину.

Передбачається, що представники підприємств, установ, різноманітних організацій зможуть заздалегідь звернутися для оформлення, щоб відповідно мати час на виконання супутніх процесів погодження.

“Врахувавши попередній досвід та побажання підприємців, ми змінили механізм видачі спецперепусток на транспорт. Відтепер це можна зробити онлайн. Ними зможуть скористатися ті підприємства та організації, що забезпечують життєдіяльність міста”, - додав посадовець.

Він звернув увагу на можливість для керівників підприємств вже зараз зареєструватися у відповідній системі. Адміністрація Києва планує завдяки таким крокам оцінити необхідну кількість спеціальних перепусток для категорій, від яких залежить стійка життєдіяльність міста.

Карантин в Україні

Обговорення карантинного питання триває на тлі стрімкого поширення коронавірусного штаму “Дельта”. Водночас на рівні Міністерства охорони здоров’я відкидають, що вже запланували посилення режиму до локдауну.

“Це складний механізм, але він полягає в тому, що на рівні кожної області ми можемо відслідковувати надчутливі показники, відповідно до них впроваджувати протиепідеміологічні заходи”, - уточнив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?