Розвідка Швейцарії зафіксувала масштабне скупчення шпигунів РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка Швейцарії зафіксувала масштабне скупчення шпигунів РФ

російський шпигун, російський агент
Джерело:  online.ua

Згідно з даними Федеральної розвідувальної служби Швейцарії, станом на сьогодні не території їхньої країни перебувають близько 80 російських шпигунів. Що важливо розуміти, це приблизно 20% від загальної кількості агентів Росії в Європі.

У Швейцарії діє п’ята частина російських шпигунів у Європі

Країни-члени Євросоюзу роблять все можливе, що ефективно протидіяти мережі російської розвідки, йдеться зокрема й про працівників посольств РФ.

Ця боротьба суттєво посилилася на тлі російсько-української війни.

Попри це, Швейцарія доволі довго ігнорувала цю проблему, оскільки продовжувала дотримуватися нейтралітету.

Це принесло свої гірки плоди, адже нещодавно з’ясувалося, що станом на жовтень в країні знаходяться приблизно 80 російських агентів.

За словами одного з інсайдерів журналістів, влада Швейцарії "не накладає жодних санкцій у вигляді вислання дипломатів", оскільки нібито намагається зберегти канали зв'язку з РФ.

Що важливо розуміти, такі швейцарські міста, як Женева й Берн, завжди знаходилися у центрі уваги розвідок через розташування там міжнародних організацій і компаній.

Проблема шпигунства РФ стала більш гострою темою дебатів серед швейцарських політиків. Ці іноземні агенти становлять загрозу для внутрішньої і зовнішньої безпеки Швейцарії, – заявив в інтерв'ю NZZ член Національних зборів Швейцарії (нижньої палати парламенту) Фабіан Моліна.

З ідентичною проблемою Швейцарія стикалася й у 2022 році

Варто звернути увагу на те, що ще минулого року розвідка Швейцарії офіційно заявляла про те, що в країні "процвітає" шпигунська діяльність Росії після хвиль вислання російських дипломатів із європейських країн.

Тоді вона навіть публічно пригрозила, що в разі потреби вживатиме заходів для того, щоб не допустити російських агентів на свою територію.

Минув рік і швейцарська розвідка визнала, що загроза для Швейцарії з боку російських шпигунів лише посилилась.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?