Розвідка України перехопила план Росії щодо захоплення влади в Молдові — Зеленський
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка України перехопила план Росії щодо захоплення влади в Молдові — Зеленський

Розвідка України перехопила план Росії щодо захоплення влади в Молдові — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу у Єврораді заявив, що українська розвідка перехопила плани РФ щодо "встановлення контролю" над Молдовою. Зеленський попередив про ці плани президентку Молдови Майю Санду.

Джерело: звернення  Зеленського до учасників спеціального засідання Європейської Ради

РФ планувала захопити владу в Молдові

Зеленський сказав, що РФ мала план руйнування політичної ситуації в Молдові, про що він попередив Санду.

Я поінформував її про те, що вдалося перехопити нашій розвідці. Детальний російський план руйнування політичної ситуації в Молдові. Російський документ, який показує, хто, коли та внаслідок яких дій збирався зламати Молдову. Зламати демократичний порядок цієї країни та встановити свій контроль над нею, - сказав він.

За словами Зеленського, ці плани були схожі на український сценарій.

Ми не знаємо, чи був у Москві відданий наказ діяти за цим планом проти Молдови. Але ми побачили, що вони збираються робити, і ми впізнали в цьому саме те, що вони вже намагалися робити проти України та проти інших держав, зокрема у Європі. Нічого нового. Ви бачили інші спроби такої російської диверсійної та дестабілізаційної активності, - сказав він.

Президент сказав, що РФ має "різний інструментарій", який застосували проти України, Молдови, країн Балтії, Польщі, і, зокрема, на Балканах.

Також він наголосив, щоб встигнути захиститися від планів Москви, Європі потрібна швидкість в ухваленні рішень і надійність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?