Руйнівний вплив: Україну попередили про нову загрозу від COVID-19
Категорія
Економіка
Дата публікації

Руйнівний вплив: Україну попередили про нову загрозу від COVID-19

Руйнівний вплив: Україну попередили про нову загрозу від COVID-19
Джерело:  online.ua

ЮНІСЕФ прогнозує, що епідемія коронавірусу та економічна криза призведуть до збідніння близько 6 мільйонів українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт організації.

За офіційними даними, прогнозом займалися фахівці ООН на базі макропрогнозу Кабміну. Рівень бідності ризикує збільшитися з 27% до 44%. Вплив на дітей збільшиться до 51%, з 33%.

"ЮНІСЕФ стурбований, що погіршення економічної ситуації матиме найбільш руйнівний вплив на багатодітні сім’ї, одиноких батьків з дітьми, родини з дітьми до трьох років та одиноких пенсіонерів віком за 65 років", - говориться у повідомленні організації.

Підрозділ ООН у зв'язку з цією новою загрозою звернувся до президента, парламенту, уряду та місцевої влади із закликом про термінові рішення, які стосуються соціального захисту людей.

"Незважаючи на існуючі обмеження державного та місцевих бюджетів, подолання дитячої бідності повинно стати головним пріоритетом, інакше у довгостроковій перспективі неминучі проблеми розвитку для всієї країни. Йдеться, у тому числі, про збільшення кількості дітей у інтернатних закладах, еміграцію, проблеми зі здоров'ям та економічним становищем родин, а також в цілому перешкоди до розвитку дитини", - підкреслили в ЮНІСЕФ.

Водночас експерти закликали до створення спеціальної стратегії з соціального захисту. Актом екстреного реагування може стати тимчасова універсальна виплата для домогосподарств із дітьми. Паралельно необхідно розширити усі програми підтримки сімей.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірусну кризу у світовій економіці вдасться подолати не раніше, ніж через три роки. При цьому ситуація може бути ще гірше, ніж в попередньому прогнозі, в якому передбачалося падіння на 3%, бо пандемія ще нездоланна. Для економік деяких країн можуть відбутися більш негативні сценарії. Про це весь світ попередила директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Георгієва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?