Ryanair заявила про "агресивне розширення" в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ryanair заявила про "агресивне розширення" в Україні

Ryanair заявила про "агресивне розширення" в Україні
Джерело:  online.ua

17 вересня офіційно стало відомо, що авіакомпанія Ryanair має намір розпочати "агресивне розширення" в Україні після її приєднання до угоди про "відкрите небо" з Європейським Союзом. З такою заявою вступив виконавчий директор компанії Майкл О'Лірі.

Джерело:  Reuters

Ryanair планує "агресивне розширення" в Україні

О'Лірі розраховує на те, що Кабінет міністрів України підпише угоду до кінця 2021 року.

"Єдиний ринок, на який я хотів би вказати, - це Україна... Я думаю, що ми станемо великим інвестором в Україні, коли вони приєднаються до європейського "відкритого неба", - заявив О'Лірі у зверненні до інвесторів після річних загальних зборів компанії.

За його словами, Ryanair наразі працює з п'яти українських аеропортів на двосторонній основі, тоді як в країні налічується до 12 відповідних аеропортів. Він також переконаний, що трудові мігранти створять великий ринок для доступних тарифів Ryanair, що станом на сьогодні становлять близько 40 євро за рейс.

Нещодавно керівництво авіакомпанії запевняло, що також бачить потенціал на внутрішньому авіаринку країни.

"Я думаю, що це, безумовно, буде модель, до якої ми будемо агресивно рухатися", - підкреслив О'Лірі.

Як уже згадувалося раніше, 28 червня Рада ЄС дала згоду на підписання з трьома країнами, у тому числі Україною, Угоди про спільний авіаційний простір. Підписання очікується восени.

"Угода має на меті урівняти у деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, та як наслідок – має зменшити ціни на квитки. Вона була парафована ще у 2013 році, проте досі не була підписана через британсько-іспанську суперечку щодо належності Гібралтара", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?