Сакварелідзе: з Касько зводять рахунки, те ж саме буде зі мною і Саакашвілі
Категорія
Політика
Дата публікації

Сакварелідзе: з Касько зводять рахунки, те ж саме буде зі мною і Саакашвілі

Сакварелідзе: з Касько зводять рахунки, те ж саме буде зі мною і Саакашвілі
Джерело:  online.ua

Колишній заступник генерального прокурора та екс-прокурор Одеської області  Давид Сакварелідзе  розповів у бліц-інтерв'ю ONLINE.UA про те, чому заведено справу проти Віталія Касько, схожу справу проти нього самого та політичний проект Міхеїла Саакашвілі.

- Як ви можете прокоментувати  справу проти Касько ?

- Справа проти Касько - це зведення рахунків старою системою. Не сумніваюся, що те ж саме буде і в моєму випадку, і у випадку Міхеїла (Саакашвілі - ONLINE.UA). Це ті ж методи, які були до Майдану і під час Майдану - оголошення підозри і так далі. По суті, ми бачимо залучення Генпрокуратури в політичний процес. Прокуратура - спосіб боротьби проти політичних опонентів або тих, хто критикує систему. На жаль, Адміністрація президента це не зупиняє. У мене є інформація, що зараз ліплять щось на мене, так само як і на Касько. Цим хочуть нас залякати, щоб ми зупинили критику. Але вони глибоко помиляються.

- Раніше здавалося, що це робить Шокін. Але він пішов, а тиск продовжується і навіть стає сильнішим.

- Шокін і жоден заступник генпрокурора не робили та не роблять і кроку без президента Петра Порошенка.

- Що тепер буде зі справою «діамантових» прокурорів?

- У мене мало сподівань на те, що справа буде доведена до кінця. Зараз прокурор (держобвинувачення - ONLINE.UA) залишився один. Його потрібно всіляко підтримувати, але один проти системи - це дуже складно.

- Як ви оцінюєте заяву (про те, що представники команди реформаторів можуть залишити свої посади, - ONLINE.UA) та  вимоги Міхеїла Саакашвілі  та які далі будуть дії?

- Думаю, що Міхеїл вимагає необхідних змін як для Одеси, так і для України. Якщо цього не відбудеться, то, як і кожен політик, Міхеїл буде дивитися на реакцію й бажання громадськості. Я вважаю, що посили Саакашвілі були правильні і відповідають очікуванням громадськості від центральної влади.

- Багато хто говорить, що вам, Міхеїлу Саакашвілі, та багатьом іншим людям з різних партій потрібно створювати свій політичний проект.

- Я розумію. Якщо тебе виштовхують з управлінського процесу, куди тебе перед цим запросили, то не залишається нічого іншого. Я не дуже хочу в політику, але потрібно шукати підтримки суспільства, в тому числі й в рамках політичного процесу.

Олександр Куриленко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?