Салліван схиляв Зеленського до переговорів з Путіним — WSJ
Категорія
Політика
Дата публікації

Салліван схиляв Зеленського до переговорів з Путіним — WSJ

Салліван схиляв Зеленського до переговорів з Путіним — WSJ
Джерело:  online.ua

Радник американського лідера Джо Байдена Джейк Салліван радив президенту України Володимиру Зеленському почати думати про "реалістичні вимоги" для переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним, включно з переглядом заявленої мети офіційного Києва щодо повернення Криму.

Джерело:  The Wall Street Journal  з посиланням на своїх інсайдерів

Салліван радив Зеленському шукати реалістичні умови для перемовин з РФ

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, Білий дім дав зрозуміти офіційному Києву, що українська влада повинані як мінімум здаватися відкритою до переговорів з Кремлем.

Радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван передав це повідомлення президенту Володимиру Зеленському…Два європейські дипломати, поінформовані про дискусії, заявили, що пан Салліван рекомендував команді пана Зеленського почати думати про свої реалістичні вимоги та пріоритети для переговорів, включаючи перегляд заявленої мети України щодо повернення Криму, який був анексований у 2014 році, - зазначає редакція видання.

Що цікаво, команда очільника Білого дому, зокрема й Салліван, продовжують публічно заявляти, що американська влада не буде тиснути на Володимира Зеленського у дипломатичному напрямку, що викликає подив у союзників Вашингтона по НАТО.

Як стверджують інсайлери видання, представники Держдепартаменту США минулого тижня проінформували деяких європейських партнерів у Вашингтоні, щоб розвіяти побоювання з приводу зміни підходу команди Байдена.

Наша робота - поставити їх у найкраще становище на полі бою, щоб, коли і якщо з'явиться можливість для дипломатії, вони були в кращому положенні за столом переговорів, - стверджує радник Байдена Салліван.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?