Самі приїдуть - Лукашенко безсоромно публічно висміяв українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Самі приїдуть - Лукашенко безсоромно публічно висміяв українців

Самі приїдуть - Лукашенко безсоромно публічно висміяв українців
Джерело:  online.ua

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, 21 серпня виступив з новою скандальною заявою - він пригрозив, що готовий замінити працівників, які бастують на "Білоруськалію" на шахтарів з України. Розмовляючи із працівниками агрокомбінату "Дзержинський" Лукашенко підкреслив, що завжди знайдуться люди, якими можна замінити тих, що бастують. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на білоруське держагентсво "БелТА".

"Що ви бастуете? Добре, бастуете - ладно. Я команду директору: не треба за ними бігати. У нас в Солігорську 2 тисячі людей, які бажають працювати на "Білоруськалію". Вони прийдуть. Чи не вони прийдуть - в усьому світі безробіття. Приїдуть самі з України шахтарі. Їх море – безробітних", - заявив Олександр Лукашенко.

Варто звернути увагу на те, що "Білоруськалій" - виробниче об'єднання, флагман гірничої промисловості Білорусі, один з найбільших світових виробників мінеральних калійних добрив. Як відомо, нещодавно в Білорусі оголосили про страйки низка великих промислових підприємств, зокрема МАЗ, МТЗ, БелАЗ, МЗКТ, Білоруськалій. А працівники Мозирського НПЗ і НПЗ "Нафтан" оголосили про збір підписів на підтримку страйку.

Що цікаво, саме 21 серпня офіційно стало відомо, що Антимонопольний комітет України посилює моніторинг ситуації на ринках пального через можливе зниження поставок палива з Білорусі.

"Частка бензинів та дизелю, які виробляються та ввозяться до України з Республіки Білорусь, є досить значимою для забезпечення в повному обсязі попиту споживачів на пальне. Зважаючи на поширення у ЗМІ інформації про можливе обмеження обсягів постачання нафтопродуктів з білоруських нафтопереробних заводів до України, АМКУ посилює моніторинг ситуації на ринках пального", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лідерка ФРН Ангела Меркель на спільній пресконференції з французьким президентом Еммануелем Макроном після переговорів 20 серпня зважилася на неочікуване зізнання - вона розповіла, чому так часто змушена розмовляти з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?