Саміт Україна-ЄС відбудеться в Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

Саміт Україна-ЄС відбудеться в Києві

Саміт Україна-ЄС відбудеться в Києві
Джерело:  online.ua

Керівництво Офісу президента за підсумками розмови глави держави Володимира Зеленського й очільниці Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн повідомило, що наступний саміт Україна-ЄС пройде 3 лютого 2023 року в Києві, а не Брюсселі, як мало би бути за черговістю.

Джерело: сайт ОПУ

Відоме місце проведення саміту Україна-ЄС

Команда Володимира Зеленського підтвердила, що сторони обговорили очікувані результати чергового саміту Україна-ЄС, який відбудеться 3 лютого цього року в Києві, і домовилися активізувати підготовчу роботу.

Що важливо розуміти, згідно з Угодою про асоціацію, саміт Україна-ЄС є щорічною подією. Як відомо, попередній, 23-й саміт, відбувся у жовтні 2021 року в українській столиці.

Раніше повідомлялося, що саміт 2022 року пройде у грудні, за черговістю він мав бути у Брюсселі. Офіційний Київ навіть оголошував попередні анонси щодо його проведення. Проте все-таки було вирішено відкласти саміт на початок 2023 року.

Як вдалося дізнатися українським журналістам, серед причин відтермінування був брак реальних результатів такої зустрічі; зокрема, як відомо, офіційний Брюссель до останнього моменту мав проблеми навіть із затвердженням обіцяного у рамках G7 пакета макрофінансової допомоги у розмірі 18 млрд євро.

Нещодавно речник глави Європейської ради Шарля Мішеля Баренд Лейтс стверджував, що саміт Україна-ЄС повинен пройти в Брюсселі, а український лідер Володимир Зеленський уже отримав запрошення його відвідати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?