Санду попередила про справжній план Путіна щодо Молдови
Категорія
Політика
Дата публікації

Санду попередила про справжній план Путіна щодо Молдови

Санду попередила про справжній план Путіна щодо Молдови
Джерело:  online.ua

За словами лідерки Молдови Маї Санду, російський диктатор Володимир Путін має намір використати її країну проти України так само, як РФ наразі використовує Білорусь.

Джерело:  Newsmaker

Мая Санду розкрила план Путіна щодо Молдови

Президентка Молдови попередила міжнародну спільноту про те, що офіційна Москва робить усе можливе, щоб усунути чинну владу країни.

Ба більше, Мая Санду повідомила, що має докази, які підтверджують її звинувачення.

Зрозуміло, що Росія намагається встановити в Кишиневі проросійську владу, щоб використати Молдову проти України, як це відбувається, наприклад, у випадку з Білоруссю, - наголосила лідерка країни.

Окрім того, вона звернула увагу на нещодавню заяву очільника Кремля про плани розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю.

Саме це Росія хоче зробити і у випадку з Молдовою. Однак сьогодні в Молдові є незалежна влада, обрана її громадянами, яка працює на благо громадян та Молдови, тому її не можна використати так, як використало б проросійське керівництво, - додала Мая Санду.

Як уже згадувалося раніше, команда Володимира Путіна неодноразово заперечила існування "плану дестабілізації Молдови. Офіційна Москва продовжує стверджувати, що це "абсолютно безпідставні" звинувачення.

Ексголова розвідки Молдови оцінив загрозу РФ для країни

Нещодавно колишній очільник розвідки Молдови Юрій Брічаг озвучив прогноз, що війна, яка наразі триває в Україні, може гіпотетично прийти і до Республіки Молдова, або навіть до країн НАТО.

Тому всі нормальні люди повинні вживати тих чи інших дій, щоб убезпечити себе та не допустити ескалації конфлікту, — наголосив експерт.

На його переконання, саме Молдова стала б другою країною, яка б потрапила під удар РФ, якби Україні не вдалося дати відсіч ворогу.

На наше щастя, ВСУ борються дуже ефективно і не допускають, щоб російські війська змогли до нас зайти, — додав Юрій Брічаг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?